Η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και αυτό που αναζητάμε τα απογεύματα στην Αθήνα είναι στέκια που μας προσφέρουν δροσιστικές απολαύσεις για να ξεχάσουμε το γεγονός ότι καλοκαίριασε και είμαστε στην πόλη.

Ακολουθούν πέντε διευθύνσεις όπου αυτόν τον καιρό την τιμητική τους έχουν οι σπιτικές λεμονάδες, οι φρέσκοι φυσικοί χυμοί και τα απολαυστικά smoothies.

Le Petite Village

Λιλιπούτειο, φινετσάτο και κομψό το Le petite Village (μικρό χωριό η μετάφρασή του από τα γαλλικά), βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας (Φωκίωνος 2) και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο στέκι σας.

Πάλλευκο με κίτρινες λεπτομέρειες, σερβίρει απολαυστικό καφέ, σπιτικές λεμονάδες (σε διάφορες γεύσεις, δοκιμάστε ωστόσο αυτή με το τζίντζερ), επιλεγμένες ελληνικές μπύρες και κρασιά, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελούν τα διαφορετικά, χειροποίητα εδέσματα (αλμυρά και γλυκά) που παρασκευάζονται καθημερινά. Στα συν η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση από τον ιδιοκτήτη.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με την σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα του. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

JOIN Juice Bars

Το self-service juice bar στον πεζόδρομο της Ρόμβης (νο 24) στο κέντρο της Αθήνας είναι το ιδανικό spot για όσους θέλουν να απολαύσουν μοναδικούς χυμούς, να φορτώσουν θετική ενέργεια, ή να βρεθούν με την παρέα τους σε ένα φωτεινό και χαρούμενο περιβάλλον.

Από την πλούσια γκάμα των γευστικών επιλογών ξεχωρίζουν οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί, που ετοιμάζονται εκείνη τη στιγμή και θα τους βρείτε σε απίστευτους γευστικούς συνδυασμούς, τα λαχταριστά smoothies, οι σαλάτες, τα sandwich αλλά και τα energy bowls που θα βρείτε αποκλειστικά στα JOIN juice bars.

LUKUΜΑΔΕΣ

Μπορεί να είναι γνωστό τοις πάσι ότι πρωταγωνιστής των LUKUΜΑΔΕΣ στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι οι κλασικοί και αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες, βασισμένη στην παλιά, κλασική συνταγή παρασκευής τους, ωστόσο στον κατάλογό του θα βρεις, επίσης, και διάφορες επιλογές σε σπιτικές λεμονάδες. Μάλιστα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στην κλασική, αυτή με τη μέντα ή εκείνη με τον ιβίσκο ή να προτιμήσεις μια χειροποίηση βυσσινάδα.

Χάρτες

Ένα από τα πιο κλασικά στέκια στα Εξάρχεια είναι το cafe Χάρτες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 35). Ανοιχτό από το πρωί για καφέ ή μια σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, σε υποδέχεται το μεσημέρι για παγωμένη μπύρα και το βράδυ για ποτό συνοδεία rock και indie μουσικών.

Ο λιτά κι απέριττα διακοσμημένος χώρος του έχει καταφέρει να προσελκύει σταθερά μεγάλο μέρος του εναλλακτικού κοινού της Αθήνας. Αξίζει να δοκιμάσεις τα ιδιαίτερα σάντουιτς που φτιάχνουν χρησιμοποιώντας φρέσκες πρώτες ύλες.