Με ανεπιτήδευτη φιλοσοφία και αυθεντική ατμόσφαιρα, τα τρία μπαρ που ακολουθούν σε Κολωνάκι και Λυκαβηττό αποδεικνύουν και με το παραπάνω πως όταν κάτι είναι αυθεντικό, παραμένει και διαχρονικό.

Γι αυτό και εξακολουθούν μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας να βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού που θέλει να βγει στο Κολωνάκι, ωστόσο δεν αποζητά το υπερβολικό και εξεζητημένο.

Bar 56

Γωνία Πλουτάρχου και Κλεομένους, στο Κολωνάκι, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας το 56 είναι ένα διαχρονικό στέκι που λειτουργεί από τις αρχές των 90s και σας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Χαρακτηριστικά του η μεγάλη ξύλινη μπάρα και τα ξύλινα τραπέζια, η σκούρα βυσσινί ταπετσαρία με τα λαχούρια, τα κάδρα με αστέρες της jazz μουσικής σκηνής αλλά και οι ρετρό αφίσες κινηματογραφικών επιτυχιών.

Σημείο αναφοράς του, ωστόσο, το ουίσκι. Εδώ το απολαμβάνετε σκέτο, αυθεντικό, όπως ακριβώς πρέπει, επιλέγοντας ανάμεσα σε malt και σπάνιες ετικέτες. Αν χρειαστείτε βοήθεια μην διστάσετε να την ζητήσετε.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Jazz n Jazz

Από τα πιο αυθεντικά jazz στέκια της πόλης, με σταθερούς θαμώνες. Καθαρόαιμο ποτάδικο με self service φιλοσοφία και αποκλειστικά jazz μουσικές (από την δεκαετία του ’20 έως εκείνη του ‘50) που σε μεταφέρουν σε κάποια από τις πολιτείες της Αμερικής.

Με ακούσματα από τις πρώτες εποχές της jazz, τους τοίχους του στολίζουν αφίσες διάσημων Αμερικανών μουσικών, εξώφυλλα δίσκων, τρομπέτες, cd κ.α. Βρίσκεται στο Λυκαβηττό, πολύ κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4).