Η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Λέσβος φημίζονται για τις εξαιρετικές τοπικές κουζίνες τους, τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε και στην Αθήνα, στα εστιατόρια που ακολουθούν.

Με έμφαση στις τοπικές πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές συνταγές του εκάστοτε νησιού, οι γευστικές στάσεις παρακάτω αποτίνουν φόρο τιμής στις κουζίνες των νησιών απ’ όπου προέρχονται οι ιδιοκτήτες τους.

Σαντορίνη – Άλλη Σκάλα

Οι ιδιοκτήτες της κατάγονται από την Σαντορίνη, γι αυτό και ό,τι πιάτο στην Άλλη Σκάλα στην Αργυρούπολη (Αλεξιουπόλεως 25- καθιερώθηκε στα Καμίνια όπου λειτουργούσε μέχρι το 2017) έχει να κάνει με το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων θεωρείται κορυφή.

Ανάμεσά σε όσα αξίζει να δοκιμάσετε τα πουράκια φέτας σε ντουέτο με λουκουμάδες τυριών και γλάσσο μπύρας, παραδοσιακή φάβα Σαντορίνης, τηγανίτες κάπαρης, κοκοράκι μεθυσμένο με κρασί βινσάντο Σαντορίνη. Στα συν και η ενημερωμένη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Λέσβος – Μόλυβος

Με νησιωτική διάθεση και φωτογραφίες από την όμορφη Λέσβο να κοσμούν τους τοίχους του, ο Μόλυβος στη Νέα Φιλαδέλφεια (Χρ. Σμύρνης 8) σερβίρει νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Παραδοσιακές συνταγές παρασκευασμένες με πρώτες ύλες που καταφτάνουν από τη Λέσβο, γεμίζουν τον πλούσιο κατάλογο. Το φημισμένο ούζο του νησιού στα εκ των ουκ άνευ.

Κρήτη – Κατσούρμπος

Μια λαχταριστή γνωριμία με τις κρητικές λιχουδιές σας περιμένει στον Κατσούρμπο, στην περιοχή του Παγκρατίου (Αμύντα 2, Πλατεία Προσκόπων). Θα το βρείτε ακριβώς πάνω στην Πλατεία Προσκόπων και θα το ξεχωρίσετε, επίσης, για το ζεστό και οικείο περιβάλλον του που θυμίζει περισσότερο επίσκεψη σε φιλικό σπίτι, παρά εστιατόριο.

Στην κουζίνα του μπαίνουν αγνές πρώτες ύλες από μικρές παραγωγικές μονάδες του νησιού (γαλακτοκομικά προϊόντα, κρητικά χόρτα κ.α.), επιλεγμένες με γνώμονα πάντα την εποχικότητα. Αν θέλετε, λοιπόν, να ζήσετε μια αυθεντική κρητική γευστική εμπειρία επιλέξτε πιάτα όπως αρνί με σταμναγκάθι, τσιγαριαστό αρνάκι, γαμοπίλαφο και χοχλιούς μπουμπουριστούς και συνοδεύστε τα με βιολογικό λευκό ή κόκκινο κρητικό κρασί ή ρακή παραγωγής των ιδιοκτητών.