Παραδοσιακά και μοντέρνα καφενεία, αλλά και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία στο κέντρο αποτελούν ιδανικές αφορμές για μια παρεΐστικη έξοδο.

Νόστιμα μεζεδάκια συνοδεύουν το ουζάκι, ενώ τραπεζάκια έξω σε πεζόδρομους και πλατείες γεμίζουν με κόσμο που θέλει να απολαύσει τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια με τους φίλους.

Γλυκύς

Βρίσκεται πίσω από την Πλατεία Κυδαθηναίων (Αγγέλου Γέροντα 2) και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Πλάκας. Ζεστή ατμόσφαιρα και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, σε ένα στέκι που ταξιδεύει στο χρόνο.

Παραδοσιακός ελληνικός για τους μερακλήδες που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους με άλλο τρόπο. Νόστιμοι μεζέδες και ουζάκι όσο περνάει η ώρα. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στη γραφική πλατειούλα κάτω από τη μουριά και την κληματαριά.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.

Μουριά

Μια παραδοσιακή γωνιά επί της Καλλιδρομίου, που αποτελεί σημείο συνάντησης για δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, δικηγόρους, γιατρούς αλλά και εργαζόμενους της περιοχής, οι οποίοι δίνουν ραντεβού εδώ τόσο για τον ελληνικό καφέ, όσο και για τα υπέροχα μεζεδάκια του.

Από τα πρώτα καφενεία που λειτούργησαν στην Αθήνα, καθώς βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1915, η Μουριά (Χαριλαόυ Τρικούπη 87) χαρακτηρίζεται για την αυθεντική ατμόσφαιρα που μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Μάλιστα, πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έμοιαζε περισσότερο με παράγκα, παρά με καφενείο.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με τον πεζόδρομο της Αδριανού (νο 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.