Νόστιμα μεζεδάκια σε τραπεζάκια… ψηλά σε ταράτσες και κάτω από τον έναστρο ουρανό, αποτελούν δελεαστική πρόταση για μια γευστική έξοδο με την παρέα.

Ακολουθούν τρεις διευθύνσεις στην Αθήνα, όπου το τραπέζι της παρέας γεμίζει με γευστικά πιάτα, δροσερή μπυρίτσα ή παγωμένο ούζο για να υποδεχθείτε το καλοκαίρι όπως ακριβώς πρέπει.

Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη στα Πετράλωνα (Δημοφώντος 80) ήρθε από τα Χανιά για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Στη δροσερή ταράτσα του θα φάτε ευωδιαστά καλτσούνια, πατάτες με στάκα, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, απάκι, μπουρέκι χανιώτικο με πατάτες και κολοκύθια και άλλες νοστιμιές. Συνοδεύστε την παραγγελία σας με κρασί μαρουβά και ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

Ραδιουργίες

Ακριβώς κάτω από το άλσος Δεξαμενής στα Άνω Πετράλωνα (Κοίλης 33), οι Ραδιουργίες είναι ένα μαγαζί φτιαγμένο από νέους ανθρώπους με μεράκι. Από την κουζίνα του βγαίνουν νόστιμα πιάτα με απλά υλικά, ενώ το άφθονο τσίπουρο και τα λαϊκά ή ρεμπέτικα ακούσματα δημιουργούν μια ωραία ατμόσφαιρα. Highlight η όμορφη ταράτσα που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αναφιώτικα

Τα Αναφιώτικα, κάτω ακριβώς από την ομώνυμη γραφική γειτονιά στην Πλάκα, σερβίρουν γευστικά μεζεδάκια στα φημισμένα σκαλάκια της Μνησικλέους, με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Καθίστε σε κάποιο από τα τραπέζια στην ανοιχτή ταράτσα και απολαύστε, εκτός από τη θέα, αυθεντικές και άκρως παρεΐστικες στιγμές, σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες στην πόλη.