Ο καιρός ευνοεί για βόλτες στο κέντρο, γι αυτό μην χάνετε ευκαιρία τώρα που καλοκαίριασε για αναζωογονητικές απογευματινές εξόδους με την παρέα.

Και αν αισθανθείτε μια μικρή λιγουρίτσα, πάρτε κάτι νόστιμο στο χέρι –από χορταστικά σάντουιτς και χειροποίητες πίτες, μέχρι χαβανέζικο σούσι και γεμιστές, ψητές πατάτες– και ανακαλύψτε γωνιές στην καρδιά της Αθήνας που ίσως δεν γνωρίζατε.

Duck Soup

Η έμφαση στο Duck Soup (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσματζόγλου) δίνεται στον καφέ και τα σάντουιτς, με την ποιότητα των προϊόντων να αποτελεί και τον βασικό παράγοντα για την επιλογή των πρώτων υλών. Μέσα στα ολόφρεσκα ψωμάκια που καταφθάνουν καθημερινά από συνεργαζόμενο φούρνο παντρεύουν αρμονικά διάφορα υλικά, δημιουργώντας έτσι μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς που μόνο απολαυστικοί μπορούν να χαρακτηριστούν.

The Pie Shop

Η πιο μοντέρνα εκδοχή της πίτας σε street food μορφή, σερβίρεται στο μικροσκοπικό The Pie Shop, επί της Βουλής (νο16), δίπλα στο Σύνταγμα. Μία μεγάλη γκάμα σε ατομικές, χειροποίητες πίτες, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από όλο τον κόσμο, για τους λάτρεις των γλυκών και αλμυρών δημιουργιών.

The Str. Eaters

Αέρας Νέας Υόρκης πνέει στην Πλατεία Καρύτση με την άφιξη του The Str. Eaters. Ένα έξυπνο concept το οποίο θα ταξιδεύει σε διάφορες κουζίνες και χώρες μέσα από τις street food γευστικές προτάσεις του. Signature cocktails και επιλεγμένα κρασιά και μπύρες συνοδεύουν τις επιλογές σας.

Poké Hawaiian Sushi

Στον πεζόδρομο της Πετράκη, έκανε την διαφορά στο κέντρο, καθώς είναι το μοναδικό street food στην πόλη που σερβίρει χαβανέζικο σούσι! Για  μια διαφορετική, δροσερή και γευστική εμπειρία που δεν θα βιώσετε πουθενά αλλού. Για να χουχουλιάσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα το Poke προτείνει εξωτικές σούπες που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας.

Φρεσκοψημένες και ολόφρεσκες σερβίρονται ζεστές από το πρωί. Κολοκυθόπιτα της γιαγιάς, γαλατόπιτα Πορτογαλίας, αλλά και παραδοσιακές πίτες από την Τανζανία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία κ.α. βάζουν σε πειρασμό καθημερινά.

Καυτή πατάτα

Όχι δεν πρόκειται για τις λατρεμένες, τηγανητές πατάτες που όλοι λιγουρευόμαστε πού και πού, αλλά για ολόκληρες ψητές πατάτες… «τεράστιων» διαστάσεων. Ζυγίζοντας περίπου 500 γρ. (πρόκειται για την ελαφρότερη που θα βρείτε) ψήνονται στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα και σερβίρονται πιο… καυτές από ποτέ.

Μόλις ψηθούν κόβονται στα δύο, οι ειδικοί προσθέτουν βούτυρο και κασέρι και η συνέχεια βρίσκετε στα δικά σας γούστα. Από toppings μπορείτε προσθέτετε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε επιλέγοντας ανάμεσα σε δεκάδες υλικά –μανιταροζαμπονοσαλάτα, πίκλες, κόκκινα φασόλια, ντορίτος κ.α. Εναλλακτική επιλογή στην Καυτή Πατάτα, επί της Κολοκοτρώνη (νο 37), οι έτοιμε προτάσεις classic ή kumpir combos.