Ποιος καλύτερος τρόπος να κλείσετε την υπέροχη έξοδό σας μετά από ένα υπέροχο βράδυ στο Ηρώδειο με ένα χαλαρωτικό κρασί ή απολαυστικό cocktail στο ιστορικό κέντρο.

Στέκια με θέα ή όχι, ωραίο περιβάλλον και ατμοσφαιρικούς χώρους σας καλούν για κρασάκι, ποτό ή φαγητό και κουβεντούλα με την παρέα.

ΡΟΙΝΤ a

Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με φόντο το φωτισμένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης γράφεται στο roof garden του Hotel Herodion στην Ακρόπολη (Ροβέρτου Γκάλλι 4,).

To bar-restaurant ΡΟΙΝΤ a σας υποδέχεται κι αυτή τη σεζόν στον υπέροχο open χώρο του, για να σας προσφέρει απλόχερα μια βραδιά με γνώμονα τη γαστρονομία και την ποιότητα. Και όλα αυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και τα φωτισμένα γλυπτά του Παρθενώνα που στέκουν αγέρωχα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με την σπιτική λεμονάδα ή βυσσινάδα του. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου bistro.

Balcony

Στη συμβολή των Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στο Κουκάκι, το restaurant- bar Balcony στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο και σερβίρει προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Εκτός από τις γευστικές επιλογές του, φημίζεται και για την υπέροχη θέα που έχει στην Ακρόπολη. Προτείνεται, επίσης, για χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.

Wine Point

Σε απόσταση αναπνοής από τη στάση μετρό Ακρόπολη, το Wine Point (Α.Διάκου & Πορινού 2) αποτίνει φόρο τιμής στο καλό κρασί, με εξαιρετικές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Μικρός και ζεστός χώρος, με ένα πατάρι που ενδείκνυται για πιο πριβέ περιστάσεις.

Sense

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου AthensWas επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (νο5), το εστιατόριο Sense Restaurant σας προσκαλεί να κάνετε ένα γευστικό lunch break, με την Ακρόπολη σε gros plan.

Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον και με φόντο την καλύτερη θέα της πόλης, θα δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική κουζίνα με σύγχρονη άποψη. Ο sommelier του εστιατορίου μπορεί να σας προτείνει το κατάλληλο κρασί για την περίσταση ή, εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις εμπνευσμένες προτάσεις της cocktail list.