Στο Μεταξουργείο και τον Κεραμεικό θα συναντήστε κάποιες από τις πιο ωραίες και δροσερές αυλές στην πόλη για τις καλοκαιρινές σας εξόδους.

Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει στην περίσταση –καφέ, ποτό ή φαγητό– και πιάστε τραπέζι κάτω από την δροσιστική σκιά των δέντρων.

Κεραμείο

Από τα πιο δημοφιλή στέκια στο Μεταξουργείο με μία από τις πιο διαχρονικές και αγαπητές αυλές στην περιοχή. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τέλειες μουσικές και οικονομικές τιμές στο τρίπτυχο της επιτυχίας του Κεραμείου (Πλαταιών 27).

Laatrac

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην πόλη βρίσκεται στον Κεραμεικό (Λεωνίδου 63-65) και συναντάται πίσω από μία μεγάλη σιδερένια πόρτα. Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αναδεικνύεται εδώ και λίγους μήνες σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην περιοχή. Ο λόγος για το Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι του οποίου η φιλοσοφία περικλείεται στο τρίπτυχο eat, drink, skate.

Εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά, ενώ διοργανώνει και επιτυχημένα events με djs.

Πυρολίκι

Έχει κάτι από νησί η όμορφη αυλή αλλά και η ατμόσφαιρα αυτού του μεζεδοπωλείου στον Κεραμεικό (Μεγάλου Αλεξάνδρου 117) και δεν είναι τυχαίο που αποτελεί αγαπημένο γευστικό στέκι στην περιοχή. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, δημιουργεί πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, αναλόγως την… έμπνευση. Κάποιες βραδιές της εβδομάδας, η αυλή μεταμορφώνεται σε μουσική πλατεία με ρεμπέτικα, κρητικά και άλλα δημοτικά να παίζουν.

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή.

Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του. Η εξαιρετική αισθητική του χώρου και τα προσεγμένα cocktails θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε αγαπημένο στέκι.