Βόλτες για καφέ σε υπέροχους κήπους και αυλές, ποτά και cocktails σε open air ταράτσες, καλοκαιρινές προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό, δροσιστικά μακροβούτια σε κοντινές παραλίες, πικ νικ σε πράσινες οάσεις εντός Αττικής και η παρατήρηση του αυγουστιάτικου φεγγαριού στην ατζέντα του μήνα.

Ο Αύγουστος τα έχει όλα, γι αυτό όσοι παραμείνετε στο κλεινόν άστυ να είστε σίγουροι ότι δεν θα βαρεθείτε ούτε λεπτό.

Θερινός κινηματογράφος

Αρώματα από αγιόκλημα και γιασεμί σε βοτσαλωτές αυλές και μια περιρρέουσα ρομαντική ατμόσφαιρα, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας. Μία προβολή σε θερινό σινεμά είναι αρκετή για να σας φτιάξει την διάθεση. Πόσο μάλλον όταν οι ανοιχτές αίθουσές τους είναι «πνιγμένες» στο πράσινο και η βραδινή δροσιά δρα άκρως ανακουφιστικά απέναντι στη ζέστη της ημέρας.

Δροσιστικά μακροβούτια

Ο τρίτος μήνας του καλοκαιριού μόλις ξεκίνησε και για όσους δεν έχετε φύγει ακόμη από την πόλη ή έχετε μόλις επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές στην Αττική θα βρείτε ωραίες ακρογιαλιές για δροσιστικές βουτιές. Οι παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση έως και μιας ώρας από το κέντρο της πόλης, υπενθυμίζουν πως υπάρχουν επιλογές με ωραία νερά ακόμη και για τους μη αδειούχους.

Cocktails σε ταράτσες

Οι ταράτσες της πόλης καθιερώνονται σε αγαπημένα σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του καλοκαιριού και των εξόδων κάτω από τον έναστρο ουρανό. Επιλέξτε το στυλ και την περιοχή που σας ταιριάζει και αψηφήστε τις υψηλές θερμοκρασίες πίνοντας παγωμένα και σούπερ καλοκαιρινά cocktails.

Καφεδάκια σε αυλές και κήπους

Ανακαλύψτε μικρές, πράσινες οάσεις στην πόλη και απολαύστε δροσιστικό καφέ τα αυγουστιάτικα πρωινά και απογεύματα που έρχονται. Καφέ με αυλές, κήπους και πράσινο μετατρέπονται σε σημεία αναφοράς, για όλους όσοι δεν μπορούν να απαρνηθούν μια έξοδο με την παρέα ακόμη και όταν ο υδράργυρος σκαρφαλώνει ψηλά.

Πικ νικ σε πράσινες οάσεις

Το ότι έχετε «κολλήσει» στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλειστείτε και στο σπίτι. Με την πόλη να έχει αδειάσει αισθητά, αδράξτε την ευκαιρία και οργανώστε ένα… τσιμπούσι στη φύση. Ετοιμάστε ταπεράκια, λοιπόν, πάρτε τραπεζομάντηλα και στρώστε τραπέζι σε κάποια από τις πράσινες οάσεις εντός Αττικής.

Μην ξεχάσετε και την πανσέληνο!

Απολαύστε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της πόλης. Πάρτε την παρέα σας και επισκεφτείτε κάποιον από τους ανοιχτούς προς το κοινό χώρους, ανήμερα του 15Αύγουστου, με δωρεάν είσοδο και χαζέψτε στη θέα της μεγαλύτερης πανσελήνου του χρόνου.