Τα καλοκαιρινά βράδια συνεχίζονται στην πόλη, ακόμη κι αν ο Σεπτέμβριος σημαίνει την έλευση του φθινοπώρου. Ο έναστρος ουρανός πιο φωτεινός από ποτέ καλεί σε βραδινές προβολές κάτω από άγρυπνο βλέμμα του.

Παρακάτω τέσσερις θερινοί κινηματογράφοι στην πόλη που συνεχίζουν να κρατούν συντροφιά στους λάτρεις του σινεμά.

Cine Θησείον

Ένα από τα πιο παλιά θερινά σινεμά της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1935 (η λειτουργία του διεκόπη κατά την διάρκεια της κατοχής) και αποτελεί μία από τις πιο cult εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην ζωή σας, έστω και μία φορά.

Ακριβώς κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, λοιπόν, το Cine Θησείον (Αποστόλου Παύλου 7), εκτός από τις κλασικές ταινίες που επιλέγει να προβάλει, φημίζεται και για τον υπέροχο καταπράσινο και πολύ προσεγμένο χώρο για τον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν γραφτεί διθύραμβοι και από τα ξένα μέσα.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σπιτικό λικέρ βύσσινο, την φημισμένη τυρόπιτα και το χειροποίητο γλυκό κουταλιού βύσσινο από το αναψυκτήριο που λειτουργεί στο χώρο.

Cine Δεξαμενή

Το Cine Δεξαμενή, στην ομώνυμη πλατεία, αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του Κολωνακίου και όχι μόνο, καθώς εδώ τα καλοκαιρινά αλλά και φθινοπωρινά βράδια έχουν άρωμα γιασεμιού κι αγιοκλήματος.

Ταινίες από το φεστιβάλ των Καννών, βραβευμένες σε διάφορα φεστιβάλ –ελληνικά και ξένα–, επιλογές από το γαλλικό σινεμά αλλά και επιτυχημένα blockbusters προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη σε αυτό το σημείο πολιτισμού με το μαγευτικό περιβάλλον κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Σινέ Φλοίσβος

Λειτουργεί από το 2003 και υποδέχεται καθημερινά τους ρομαντικούς σινεφίλ δίπλα στη μαρίνα Φλοίσβου και σε απόσταση μόλις 9 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πλήρως οργανωμένο, διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα, ενώ παίζει συνήθως ταινίες πρώτης προβολής. Στον εξωτερικό του χώρο λειτουργεί cafe- snack bar όπου θα βρείτε, μάλιστα, και χώρο ειδικά διαμορφωμένο για τους λιλιπούτειους συνοδούς σας.

Cine Paris

Το Cine Paris στην Πλάκα (Κυδαθυναίων 22) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης, το οποίο πάντα θα επιλέγουμε για τη νοσταλγική και ρομαντική του ατμόσφαιρα. Η λειτουργία του χρονολογείται από το 1920 όταν ένας Έλληνας κομμωτής ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στο Παρίσι –εξ ου και η ονομασία του– αποφάσισε να δημιουργήσει ένα θερινό σινεμά στην Αθήνα.

Γύρω στη δεκαετία του 1960, μεταφέρθηκε στο κτίριο που ξέρουμε σήμερα, αλλά πριν λήξει η δεκαετία σταμάτησε τη λειτουργία του. Το 1986 άνοιξε και πάλι τις πόρτες της ταράτσας του για να απολαμβάνουμε ταινίες με θέα τον Ιερό Βράχο.