Προσεγμένα στέκια που έχουν μετατραπεί σε σημείο αναφοράς, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Στο Περιστέρι θα βρείτε πληθώρα επιλογών για καφέ, ποτό και μπύρα, προτάσεις που ξέρουν πώς να σας κάνουν να περάσετε καλά.

Επιλέξτε εκείνη που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και ν α είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψετε εδώ ουκ ολίγες φορές.

Manor House

Συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και φημισμένα στέκια του Περιστερίου (Αιμιλίου Βεάκη 36). Διαθέτει έναν πολύ προσεγμένο χώρο, ο οποίος γίνεται αμέσως στέκι, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην ταράτσα του (η μοναδική στην περιοχή) επικρατεί το αδιαχώρητο. Το Manor House με retro- vintage αισθητική σερβίρει ποιοτικό καφέ και εξαιρετικά cocktails, στα οποία και δίνει ιδιαίτερη έμφαση.

Kika Cafe aperittivo

Ένα από τα πιο φημισμένα στέκια επί του πολυσύχναστου πεζόδρομου της Βεάκη (νο 35), στο Περιστέρι, στο οποίο δύσκολα θα βρείτε να καθίσετε, καθώς είναι μικρό και πολυσύχναστο. Με italian style φιλοσοφία, διαθέτει ένα γουστόζικο και άκρως προσεγμένο χώρο και σερβίρει (έτσι όπως πρέπει) espresso, αυθεντικό ιταλικό aperitivo, ενώ διαθέτει και μια ενημερωμένη cocktail list με signature και κλασικές επιλογές. Οι μουσικές κινούνται σε jazz, swing, soul, latin και boogie ακούσματα.

Mind the Cup

Είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια στον πεζόδρομο της Αιμιλίου Βεάκη (νο 29). Και όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του νεοϋορκέζικου Buzzfeed με τα 25 coffee shops παγκοσμίως που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του έστω και μία φορά.

Με βιομηχανικό design και άκρως φιλική ατμόσφαιρα γίνεται αμέσως στέκι. Στο χώρο αδιαμφισβήτητα κυριαρχούν τα αρώματα από τον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ που καβουρδίζεται στην αντίστοιχη μηχανή, ψηλά στο βάθος του Mind the cup. Με εξαιρετική γεύση και προσεγμένη ποιότητα, ο καφές του συγκαταλέγεται στους καλύτερους της πόλης.

Arch Beer House

Η Arch Beer House (Εθνικής Αντιστάσεως 91) βρίσκεται προς το τέλος του κεντρικού πεζόδρομου στο Περιστέρι και ξεχωρίζει ανάμεσα στις μπυραρίες της Αθήνας για τη μεγάλη ποικιλία σε μπίρες που διαθέτει.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες από 180 εμφιαλωμένες ετικέτες και περίπου 25 επιλογές σε βαρέλι, τις οποίες μπορείτε να συνοδεύσετε με κάποιο από τα κρύα ή ζεστά πιάτα του καταλόγου. Ποικιλία λουκάνικων, ροδέλες κρεμμυδιού, πικάντικο burger, παραδοσιακή βαυαρέζικη κουλούρα, τηγανητές πατάτες με μπέικον και λιωμένο τυρί είναι μόνο κάποιες από τις γευστικές επιλογές σας.

Στο χώρο, που είναι χωρισμένος σε 3 επίπεδα, κυριαρχεί το ξύλο, ενώ η μουσική κινείται σε rock μονοπάτια, με διαφορετικό dj καθημερινά πίσω από τα decks.