Η Αθήνα έχει υπέροχα στέκια με ατμοσφαιρικούς χώρους που ενδείκνυνται για χαλαρά ποτά και cocktail κατά την διάρκεια της εβδομάδας.

Όμορφα διαμορφωμένοι κήποι, αυλές και ταράτσες καλούν για λίγες απολαυστικές στιγμές με την παρέα ή τους συναδέλφους σε τραπεζάκια έξω, όσο ο καιρός καλά κρατεί ακόμα.

Black Duck Garden

Στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών στην πλατεία Κλαυθμώνος, μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, το Black Duck Garden-Athens City Museum Bistrot είναι ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα απολαύσετε καφέ, φαγητό ή κρασί με την παρέα σας και θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο (Λεωνίδου 31) στο Μεταξουργείο να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα.

Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. Καιρού επιτρέποντος βγάζει τραπέζια στον υπέροχο πεζόδρομο που είναι καλυμμένος με καταπράσινα δέντρα.

Fuga

Στην καταπράσινη πλαγιά του ομορφότερου αθηναϊκού κήπου, αυτού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ξεδιπλώνεται το Fuga, μια πραγματική όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης. Το μενού αποτελείται από γευστικές προτάσεις με έναν παγκόσμιο και κοσμοπολίτικο αέρα, με τον Δημήτρη Κατριβέση να υπογράφει τα πιάτα που αναδεικνύουν τις μοντέρνες εκδοχές των μαγειρικών παραδόσεων από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μεσόγειο.

Επιπλέον, στο μπαρ του εστιατορίου, μπορείτε να απολαύσετε με βάση μυρωδικά από τον κήπο, κλασικά ποτά σε διαφορετικό τόνο και δροσερά cocktails σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

ΡΟΙΝΤ a

Μια υπέροχη γαστρονομική εμπειρία με φόντο το φωτισμένο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης γράφεται στο roof garden του Hotel Herodion στην Ακρόπολη (Ροβέρτου Γκάλλι 4,).

To bar-restaurant ΡΟΙΝΤ a σας υποδέχεται κι αυτή τη σεζόν στον υπέροχο open χώρο του, για να σας προσφέρει απλόχερα μια βραδιά με γνώμονα τη γαστρονομία και την ποιότητα. Και όλα αυτά κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας και τα φωτισμένα γλυπτά του Παρθενώνα που στέκουν αγέρωχα στο Μουσείο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point.

Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.