Από τις περιοχές που τα τελευταία χρόνια ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά όσον αφορά στο κομμάτι της διασκέδασης στην πόλη, το Κουκάκι κρύβει τέλειες γωνιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Ανάμεσά τους και τα τρία εξωτικά στέκια που ακολουθούν παρακάτω, τόσο για φαγητό όσο και για εκπληκτικά cocktails.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Umami Panda

Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της περιοχής, αυτόν της Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 8), μια άκρως εξωτική γωνιά περιμένει τους λάτρεις της πολυασιατικής κουζίνας. Ο λόγος για το Umami Panda, που σερβίρει από γευστικό σούσι και αφράτα bao buns, μέχρι νόστιμες σούπες. Όσο για τον χώρο του; Αυτός σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς όλο το σκηνικό του μεταφέρει σε μέρη μακρινά και άκρως εξωτικά.