Ο Μαξ Φερστάπεν πετάει φέτος προς το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Formula 1 και το απέδειξε για ακόμη μία φορά αφού ήταν πιο γρήγορος από όλους στις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι του Σίλβερστον, παίρνοντας την 5η pole position φέτος και κάνοντας σαφές ότι είναι το ξεκάθαρο φαβορί και για τον αγώνα της Κυριακής (9/7).

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull είναι σε εξαιρετική κατάσταση και εκμεταλλεύεται το παραμικρό λάθος των αντιπάλων του, με αποτέλεσμα να έχει ήδη πάρει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία. Διαφορά που θα προσπαθήσει να μεγαλώσει την Κυριακή παίρνοντας ακόμη μία νίκη και το πρώτο βήμα το έκανε στις κατατακτήριες δοκιμές, όπου πήρε την 1η θέση.

Με χρόνο 1:26.720 ο Φερστάπεν ήταν πιο γρήγορος από όλους και εξασφάλισε την pole position, με τις εκπλήξειες να αφορούν τη 2η και την 3η θέση όπου είναι οι δύο οδηγοί της… McLaren. Ο Λάντο Νόρις, συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει από τη 2η θέση κάνοντας χρόνο 1:26.961 ενώ στην 3η θα είναι ο Όσκαρ Πιάστρι με 1:27.092.

Από εκεί και πέρα, από την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και από την 5η ο ομόσταυλος Κάρλοε Σάινθ ενώ ακολουθούν οι Τζορτζ Ράσελ, Λούις Χάμιλτον, Άλεξ Άλμπον, Φερνάντο Αλόνσο και Πιερ Γκασλί.