Aero Sport Lounge ονόμασε η DS αυτό το προηγμένης τεχνολογίας concept που ρίχνει όλο το βάρος στα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη χλιδή.

Έχοντας ντεμπουτάρει μόλις το υπερπολυτελές σεντάν της DS 9, η χλιδάτη γαλλική φίρμα DS Automobiles αποκάλυψε προσφάτως προς τα πού σκοπεύει να κινηθεί.

Σε πλήρως ηλεκτρικά μονοπάτια δηλαδή με ένα όχημα για κάθε περίσταση.

DS Aero Sport Lounge Concept το λένε και πατά πάνω σε θηριώδεις 23άρες ζάντες. Κάτι που χρειάζεται φυσικά, αν σκεφτείς για τι επιδόσεις μιλάμε. Ή για τι μέγεθος, καθώς εκτείνεται σε 5 ολόκληρα μέτρα.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 500kW (671 άλογα) έχει προέλθει από τη Formula E και επιτρέπει επιτάχυνση από στάση ως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Φέρνοντάς το δηλαδή στην επικράτεια των supercars, καθώς τέτοια επιτάχυνση συναντάς σε κάτι Lamborghini Aventador SVJ ή Porsche 911 Turbo S!

Επίσης εκπληκτική είναι η τεραστίων διαστάσεων μπαταρία του των 110kWh, που του δίνει αυτονομία που ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα.

Στιλπνό look, αισθητική για χάζι και γερές δόσεις πολυτέλειας στο εσωτερικό ολοκληρώνουν το φουτουριστικό αυτό τετράτροχο που έρχεται να αλλάξει τους συσχετισμούς στον κόσμο των SUV.