Σφοδρή κακοκαιρία στην Καλιφόρνια

Σοβαρά τα προβλήματα από τις πλημμύρες


ΚΟΣΜΟΣ
2:26
21/12/2010
Σφοδρή κακοκαιρία στην Καλιφόρνια
loading

Ένα ιδιαίτερα δριμύ κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Καλιφόρνια και αρκετές άλλες δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας πλημμύρες, οι οποίες έχουν αναγκάσει την απομάκρυνση περίπου 2.000 ανθρώπων.
.
Η επαγρύπνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη στις αστικές ζώνες στις υπώρειες των βουνών γύρω από το Λος Άντζελες, οι οποίες υπάρχει πιθανότητα να κινδυνεύσουν από κατολισθήσεις, ιδίως στις περιοχές που νωρίτερα είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Στην κομητεία του Κερν, στα βόρεια της πόλης οι πυροσβέστες διέταξαν την εκκένωση 2.000 ανθρώπων, λόγω των «σοβαρών πλημμυρών».

Στα βόρεια της Πολιτείας, στα όρη που εκτείνονται από τα ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, και ιδίως στην περιοχή Μάμοθ, δεν έχει σταματήσει να βρέχει από την Παρασκευή.

Τόσο στην Καλιφόρνια, όσο και στην γειτονική Πολιτεία του Όρεγκον, δεκάδες οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει λόγω πλημμυρών, ή υπερχείλισης ποταμών.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως στις επόμενες ημέρες οι βροχοπτώσεις πρόκειται να συνεχισθούν στο Όρεγκον και το Κολοράντο. Στην τελευταία αυτή Πολιτεία θα συνεχισθούν επίσης και οι χιονοπτώσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει