Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι επισκέφτηκαν την εμπόλεμη Ουκρανία προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους απέναντι στη ρωσική εισβολή. Στη συνάντηση που είχε ο Μακρόν με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μια… αμήχανη αγκαλιά των δύο ηγετών, όπως γράφει η Daily Mail.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό ίσως δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον γάλλο πρόεδρο μετά τις δηλώσεις του που είχαν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Κιέβου. Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε επικρίνει πρόσφατα τις εκκλήσεις του Μακρόν περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας, κρίνοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε «μόνο να ταπεινώσει τη Γαλλία».

Και ο Ζελένσκι είχε αφήσει αιχμές για τον Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τη θέση που πήρε ο Γάλλος πρόεδρος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη δήλωσε πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία». «Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες… Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», είπε ο Ζελένσκι στους Financial Times.

Στις εικόνες από τη χθεσινή συνάντηση Μακρόν – Ζελένσκι, ο τελευταίος «έμοιαζε σαν να προτιμούσε να πολεμά στα χαρακώματα του Σεβεροντόνετσκ, όταν ο Γάλλος ηγέτης, ντυμένος άψογα με το σήμα κατατεθέν μπλε κοστούμι του, άπλωσε το χέρι και τον αγκάλιασε», γράφει η Daily Mail.

«Και η εικόνα του ζευγαριού να δίνει τα χέρια νωρίτερα φαινόταν εξίσου μονόπλευρη.

Ο Μακρόν χαμογέλασε στους δημοσιογράφους καθώς έσφιξε το χέρι του Ζελένσκι και πόζαρε για τον φωτογραφικό φακό, αλλά ο ηγέτης της Ουκρανίας απλά κοίταξε στο πάτωμα, προφανώς δυσαρεστημένος με τη στάση του επισκέπτη του», συμπληρώνει το δημοσίευμα.