Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από ουκρανικό drone σε κατοικία στη νοτιοδυτική Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα επίθεση με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη της μεγάλης ρωσικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries. Τα περιστατικά, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές, σημειώθηκαν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Wildberries, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρωσίας στοχοθετείται τακτικά από το Κίεβο, το οποίο υποστηρίζει ότι η εταιρεία προμηθεύει με εξαρτήματα τον ρωσικό στρατό.

«Το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από πλήγματα ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη της Wildberries στο Κοτόφσκ, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας», ανακοίνωσε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Εβγκένι Περβίτσοφ.

«Η έκταση της φωτιάς ξεπερνάει τα 100.000 τετραγωνικά μέτρα», συνέχισε διευκρινίζοντας ότι ένας εργαζόμενος έπαθε διάσειση.

Εκτός από τη Wildberries, οι ουκρανικές δυνάμεις στοχοθετούν πλέον και την ανταγωνίστριά της στη Ρωσία, την Ozon. Τα κέντρα εφοδιασμού και οι αποθήκες αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίες συγκρίνονται συχνά με την Amazon για τη θέση που κατέχουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη Ρωσία, έχουν σαφώς ασθενέστερη άμυνα απ’ ό,τι οι στρατιωτικοί στόχοι.

Οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς κάποια από τα κέντρα αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς από πυρκαγιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι «τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν συνολικά 426 ουκρανικά drones».

Στην περιφέρεια του Λιπέτσκ, γειτονική εκείνης του Ταμπόφ, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος «συνετρίβη προκαλώντας πυρκαγιά σε μια κατοικία», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ιγκόρ Αρτάμοφ. «Δυστυχώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: ένας άνδρας και ένα παιδί 14 ετών».