Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άφησε αιχμές για τον Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή τη θέση που πήρε ο Γάλλος πρόεδρος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη δήλωσε πως «δεν πρόκειται να ταπεινώσουμε τη Ρωσία».

«Μερικοί άνθρωποι θέλουν να είναι ηγέτες… Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης», είπε ο Ζελένσκι στους Financial Times.

«Πώς μπορούμε να επιτύχουμε κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Ουκρανίας χωρίς να ακούμε τη θέση της χώρας και χωρίς να ακούσουμε τη θέση του ηγέτη αυτής της χώρας; Αυτό μας εκπλήσσει πάρα – πάρα πολύ» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Γάλλος πρόεδρος είπε: «Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια έξοδο (από την κρίση) με διπλωματικά μέσα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας να είναι μεσολαβητική δύναμη».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα, τονίζοντας πως είναι «πραγματικός φίλος της Ουκρανίας».