Επί ποδός βρίσκονται οι θαυμαστές της Όπρα Γουίνφρι στην Αυστραλία, προκειμένου να υποδεχθούν τη βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης.

Η Όπρα Γουίνφρι αναμένεται να φτάσει στην Αυστραλία συνοδευόμενη από περίπου 450 άτομα, συνεργάτες και φανατικούς φίλους της, οι οποίοι θα ταξιδέψουν δωρεάν, φιλοξενούμενοι από τον Οργανισμό Τουρισμού και την Κουάντα. Η… επίσκεψη αναμένεται να κοστίσει συνολικά πέντε εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που θα επιβαρύνουν τους Αυστραλούς φορολογούμενους.

Οι αξιωματούχοι του αυστραλιανού τουρισμού πιστεύουν όμως ότι θα κερδίσουν τα χρήματα που δαπάνησαν και με το παραπάνω.

Οι δύο εκπομπές της Όπρα θα γίνουν από την Όπερα του Σύδνεϋ, με ζωντανό κοινό 6.000 ατόμων, στη Μελβούρνη και το Κερνς.

Μεταξύ των προσκεκλημένων της, θα είναι η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, η ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν, όπως και ο σύζυγός της και τραγουδιστής Κιθ Ούρμπαν κ.α.

Την εκπομπή «The Oprah Winfrey Show», παρακολουθούν δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ και μεταδίδεται από 215 τοπικά κανάλια καθώς και σε 145 χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Forbes, η Όπρα ήταν πρώτη στον κατάλογο των 100 ισχυρότερων γυναικών του πλανήτη, με μια περιουσία 315 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το οχταήμερο ταξίδι στην Αυστραλία ονομάζεται «Η Απόλυτη Περιπέτεια της Όπρα στην Αυστραλία». Είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα γυρίζεται εκτός Αμερικής.