Αν ένας άνθρωπος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας, αυτός σίγουρα θα ήταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Η άκρως περιπετειώδης και πολυτάραχη ζωή του, οδήγησε τον Αμερικανό συγγραφέα ουκ ολίγες φορές στο να έρθει αντιμέτωπος με το θάνατο, ενώ διακρινόταν και για την εμμονή που είχε με αυτόν από την πρώτη φορά που τον αντιμετώπισε -σε ένα ιταλικό πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το TIME.

Μάλιστα τον είχε γοητεύει τόσο πολύ το γεγονός του να αντιμετωπίσει το θάνατο παραδομένος σε εχθρικά στρατόπεδα ή καβαλώντας έναν μαινόμενο ταύρο, που δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφερόταν σε αυτό και στα διηγήματά του. Καταφέρνοντας να τον ξεγελάσει και τις πέντε φορές με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπος, έβαλε ο ίδιος τέλος στην ζωή του στις 2 Ιουλίου του 1961 αντιμετωπίζοντας προβλήματα αλκοολισμού και κατάθλιψης.

Τραυματίστηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χέμινγουεϊ υπηρετούσε στις ιταλικές πρώτες γραμμές ως οδηγός ασθενοφόρων με τον Ερυθρό Σταυρό. Στις 8 Ιουλίου 1918, σύμφωνα με το TIME, «τραυματίστηκε τόσο άσχημα σε μια έκρηξη που ένιωσε τη ζωή να γλιστρά από το σώμα του». Στο σώμα του, μετά από δική του καταμέτρηση, βρέθηκαν 237 θραύσματα.

Αυτοτραυματίστηκε από σφαίρα ενώ πάλευε με έναν καρχαρία

Σε μια αποστολή του Esquire το 1935 ο Χέμινγουεϊ παρουσιάζεται να δίνει συμβουλές για το πώς να σκοτώσει κανείς ένα μεγάλο ζώο: πυροβολήστε τον στον εγκέφαλο εάν είναι κοντά, στην καρδιά εάν είναι μακριά ή στη σπονδυλική στήλη εάν πρέπει να το σταματήσετε αμέσως. Ο ίδιος εμπνεύστηκε το συγκεκριμένο κόνσεπτ από μια προσωπική του εμπειρία, όταν κατά την διάρκεια ενός αλιευτικού ταξιδιού στο Key West αυτοτραυματίστηκε πυροβολώντας και τα δύο του πόδια, σε μια προσπάθεια να ψαρέψει έναν καρχαρία.

Κυνηγούσε γερμανικά υποβρύχια με το αλιευτικό του

Κατά τη διάρκεια του 1942 και του 1943, ο Χέμινγουεϊ αφιέρωσε λιγότερο χρόνο στο γράψιμο από ό,τι έκανε στο 11 μέτρων ξύλινο αλιευτικό σκάφος του, οπλισμένο με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, σαρώνοντας το Gulf Stream για γερμανικά υποβρύχια U-boat, σύμφωνα με τον Terry Mort, συγγραφέα του «The Hemingway Patrols». Ο Χέμινγουεϊ ήξερε ότι στην περίπτωση που εντόπιζε ένα εχθρικό υποβρύχιο, ήταν απίθανο το Ναυτικό να μπορεί να ανταποκριθεί αρκετά γρήγορα για να το καταστρέψει. «Η λύση του», γράφει ο Mort, «ήταν χαρακτηριστική: θα επιτίθετο στο U-boat -ξαφνικά και απροσδόκητα- και στη συνέχεια θα το κυνηγούσε». Ευτυχώς για τον συγγραφέα και το κοινό του, δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να εφαρμόσει το απερίσκεπτο σχέδιό του και στην πράξη.

Σώθηκε από συντριβή αεροπλάνου δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες

Κατά την διάρκεια ενός αφρικανικού σαφάρι το 1954 ο Χέμινγουεϊ επέζησε από δυο αεροπορικά δυστυχήματα μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Στην πρώτη περίπτωση το μονοκινητήριο Τσέσνα στο οποίο επέβαινε με τη γυναίκα του συνετρίβη μετά από προσπάθεια του πιλότου για έκτακτη προσγείωση προκειμένου να αποφύγει ένα κοπάδι πουλιών. Την επόμενη ημέρα το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο που, επίσης, συνετρίβη ενώ έπιασε και φωτιά. Και οι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να δικαιολογηθούν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που τους ήθελαν νεκρούς. Ο Χέμινγουεϊ βγήκε από τη ζούγκλα με έντονη την αίσθηση του χιούμορ, σύμφωνα με το TIME, κρατώντας ένα μάτσο μπανάνες και ένα μπουκάλι τζιν, λέγοντας πως «Η τύχη μου, τα πηγαίνει πολύ καλά»!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.