Η Μέγκιν Κέλι πήρε συνέντευξη από την Τάρα Ριντ, την πρώην βοηθό του Τζο Μπάιντεν, η οποία κατηγορεί τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση.

Η Κέλι ανακοίνωσε τη συνέντευξη στον λογαριασμό της στο Twitter την Πέμπτη σημειώνοντας ότι θα προκύψει «ένας τόνος ειδήσεων» μέσα από δύσκολες ερωτήσεις σε «μια συναρπαστική συζήτηση».

Αργότερα η δημοσιογράφος ανάρτησε το πρώτο στιγμιότυπο από τη συνέντευξη, στο οποίο ρωτά την Ριντ αν νομίζει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα. «Μακάρι να το έκανε» λέει η Τάρα Ριντ. «Δεν θα το κάνει, αλλά εύχομαι να το κάνει» προσθέτει.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα ήθελε να πει στον Τζο Μπάιντεν, η Ριντ απαντά: «Θέλω να πω, εσύ και εγώ ήμασταν εκεί, Τζο Μπάιντεν. Παρακαλώ βγες μπροστά και λογοδότησε. Δεν πρέπει να κατέβεις στις εκλογές για πρόεδρος των ΗΠΑ».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής της συνέντευξης, την οποία η Κέλι θα φιλοξενήσει στα δικά της κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως μέρος του πρόσφατου επιχειρηματικού της εγχειρήματος μετά την ταραχώδη πορεία της στο NBC και τη μακρά θητεία της στο Fox News.

Η καταγγέλλουσα η οποία εργαζόταν ως βοηθός στο γραφείο του Μπάιντεν στη Γερουσία από τον Δεκέμβριο 1992 ως τον Αύγουστο 1993 τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση και υποστηρίζει ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του, που ποτέ δεν εξετάστηκε.

Ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι ισχυρισμοί είναι αναληθείς και ότι το επεισόδιο που καταγγέλλει η Τάρα Ριντ δεν συνέβη ποτέ.

Η συνέντευξη με την Μέγκιν Κέλι είναι η πρώτη on camera της Τάρα Ριντ από τότε που ο Μπάιντεν διέψευσε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα.

Ο δημοσιογράφος Ριτς ΜακΧιου, ο οποίος καλύπτει τις καταγγελίες της Τάρα Ριντ σύμφωνα με το Variety, ανέλαβε την παραγωγή.

«Βασικά, η Τάρα Ριντ ζήτησε από τη Μέγκιν να της πάρει συνέντευξη. Και η Μέγκιν μου ζήτησε να κάνω την παραγωγή» είπε ο Μακ Χιου. «Η Μέγκιν της έθεσε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά το έκανε με σεβασμό. Ήταν σκληρή αλλά δίκαιη» ανέφερε.

Ο ΜακΧιου είναι ο πρώην παραγωγός του NBC News, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ρόναν Φάροου στην ιστορία του Χάρβεϊ Γουάινστιν, προτού ο Φάροου δημοσιεύσει το σκάνδαλο στο The New Yorker. Οι ΜακΧιου και Φάροου έχουν πει επανειλημμένως ότι η NBC αποσιώπησε την ιστορία του Γουάινστιν αν και ο ειδησεογραφικός οργανισμός υποστηρίζει ότι το ρεπορτάζ δεν ήταν έτοιμο για να δημοσιευθεί.