Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα απέρριψε σήμερα ως αντισυνταγματικές τις απαιτήσεις των διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές επιδιώκουν την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα λαϊκό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια του πρώτου τηλεοπτικού της διαγγέλματος από τις βίαιες διαδηλώσεις του περασμένου Σαββάτου.

«Είμαι έτοιμη να κάνω τα πάντα για να είναι ευτυχισμένος ο λαός. Αλλά ως πρωθυπουργός, ό,τι κάνω πρέπει να είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα», πρόσθεσε απορρίπτοντας την ιδέα του λαϊκού συμβουλίου, που δεν προέρχεται από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Αναφερόμενη στον στρατό, ο οποίος οργάνωσε πραξικόπημα για την ανατροπή του αδελφού της Θακσίν Σιναούατρα όταν βρισκόταν στην εξουσία το 2006, δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει ουδέτερη στάση και ότι επιθυμεί την ειρηνική έξοδο από την παρούσα πολιτική κρίση, ενώ για τις δυνάμεις ασφαλείας η πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν και πάλι σήμερα στην Μπανγκόκ καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν κατά του κτιρίου που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί σφαίρες από καουτσούκ κατά των διαδηλωτών που προσπαθούν να εισβάλουν στο κτίριο, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας Παραντόρν Παταναταμπούτρ.

«Εναλλάσσουμε αντλίες νερού, δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ. Σφαίρες από καουτσούκ χρησιμοποιούνται μόνο σε μία περιοχή και αυτή είναι η γέφυρα κοντά στην έδρα της κυβέρνησης» είπε..

Τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τις ταραχές των τελευταίων ημερών στην Ταϊλάνδη. Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού που θεωρούν ότι είναι όργανο του αδελφού της Θακσίν Σιναουάτρα.