Οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμη κι αν τους πρόσφεραν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, μάλλον δε θα δεχόντουσαν να… καταπιούν ένα ακρωτηριασμένο δάχτυλο ποδιού!

Κι όμως ένας πελάτης στο ξενοδοχείο Downtown του Dawson City όχι μόνο δέχτηκε το… ιδιαίτερο ποτό, αλλά μάλιστα πλήρωσε και 500 δολάρια για να έχει την ευκαιρία να… το γευτεί!

Το περιστατικό συνέβη στο φημισμένο σαλούν στο Yukon Territory του Καναδά πριν από περίπου μια εβδομάδα και σύμφωνα με το προσωπικό του μαγαζιού ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πλήρωσε για να πιεί ένα ποτό με ένα ακρωτηριασμένο δάχτυλο ανθρώπινου ποδιού…

Σύμφωνα με τη Daily Mail, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται την περιοχή ελπίζοντας ότι θα βρουν χρυσό, αλλά και για να δουν από κοντά (αν όχι για να γευτούν) το διάσημο κοκτέιλ Sourtoe του ξενοδοχείου Downtown.

Οι πελάτες πρέπει να πιουν το σφηνάκι και να αγγίξουν με τα χείλη τους το δάχτυλο.

Το ποτό κοστίζει 5 δολάρια, ενώ όσοι το δοκιμάζουν εγγράφονται στην ειδική λίστα και παίρνουν πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την ιδιότητα του μέλους στο Sourtoe Cocktail Club.

Το είδος του ποτού μπορεί να είναι οτιδήποτε ενώ ισχύει ένας και μοναδικός κανόνας: «Μπορείς να το πιεις είτε γρήγορα, είτε αργά, αρκεί τα χείλη σου να αγγίξουν το δάχτυλο».

Ο Terry Lee, προσθέτει το δημοσίευμα, ήταν ο υπεύθυνος του «δαχτύλου» στο συγκεκριμένο μπαρ το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Αυγούστου, όταν στο κατάστημα μπήκε ένας πελάτης γνωστός ως Josh από τη Νέα Ορλεάνη.

Έριξε 500 δολάρια στο τραπέζι και ήπιε το σφηνάκι με το ουίσκι… καταπίνοντας μαζί και το… δάχτυλο!

Σύμφωνα με τον ίδιο τα δάχτυλα «μουμιοποιούνται» με τέτοιο τρόπο που να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των πελατών.

Κάθε βράδυ μπαίνουν στα ποτήρια περίπου 30 με 40 θαρραλέων πελατών!

Ο Lee δήλωσε στο CBC News, ότι ο συγκεκριμένος πελάτης ήταν ένας αμερικανός υπήκοος, ο οποίος είχε πάει στο Dawson για το καλοκαίρι και ότι τις επόμενες μέρες θα έφευγε από την πόλη.

Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό το πρόστιμο για όσους αντί να αγγίξουν με τα χείλια τους το δάχτυλο, το κατάπιναν, ήταν 500 δολάρια, όσα ακριβώς πλήρωσε ο συγκεκριμένος πελάτης. Μετά από αυτό, το κατάστημα ανέβασε το πρόστιμο στα 2.500 δολάρια!

«Το έβαλε στο στόμα του, έβγαλε 500 δολάρια από την τσέπη του, τα πέταξε στο τραπέζι και γύρισε την πλάτη για να φύγει. Του είπα “πού είναι το δάχτυλο;” και μου απάντησε ότι το κατάπιε. Σοκαρίστηκα» ανέφερε μιλώντας στη The Star.

Η «παράδοση» με το κοκτέιλ Sourtoe ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1973, όταν ένας εκκεντρικός κάτοικος της περιοχής με το όνομα Captain Dick Stevenson βρήκε ένα κομμένο δάχτυλο διατηρημένο μέσα σε ένα βάζο.

Εκείνος έθεσε τους κανόνες για το ποτό, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ με τους φίλους του.

Από τότε έχουν χαθεί, καταστραφεί ή καταλήξει μέσα στα στομάχια… θαρραλέων πελατών 8 συνολικά δάχτυλα. Με κάποιο τρόπο το μπαρ καταφέρνει να βρίσκει εθελοντές, οι οποίοι προσφέρονται να… «χαρίσουν» ένα δάχτυλό τους… για την παράδοση!

Ο Lee πρόσθεσε ακόμη ότι το κατάστημα διαθέτει δύο εφεδρικά δάχτυλα, και τώρα αναζητούν ένα ακόμη για να… αναπληρώσουν το κενό!