Μεγάλη συγκέντρωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής του Νίκολα Γκρούεφσκι πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο, στα Σκόπια, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν περίπου 25.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης από όλη τη χώρα.
Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, άσκησε δριμεία κατηγορία κατά της πολιτικής του Νικολά Γκρούεφσκι σε όλους τους τομείς και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, μετά το Νοέμβριο κ. Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι ότι οδήγησε την χώρα σε οικονομικό μαρασμό και ότι γκρέμισε το κοινωνικό σύστημα.

Για το ζήτημα της ονομασίας ανέφερε ότι, όταν το SDSM ήταν στην εξουσία, η χώρα επέτυχε την αναγνώριση του συνταγματικού της ονόματος από τις ΗΠΑ και κατόρθωσε να λάβει καθεστώς υποψήφιας, προς ένταξη στην ΕΕ, χώρας.

«Δεν υπάρχει Μακεδόνας που θέλει να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας. Είμαι ο πρώτος που δεν θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο, είμαι ο πρώτος που ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια άδικη, αντιδημοκρατική και αντιευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Μακεδονίας και καταχράζεται τα δικαιώματά της, που διαθέτει ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.. Αλλά το γεγονός αυτό δεν με απαλλάσσει από την υποχρέωση να σκεφτώ για το μέλλον του λαού μου, να βρω την απάντηση στο ερώτημα πώς και τι πρέπει να γίνει περαιτέρω»