Ένα αστεροσκοπείο «μασκαρεύτηκε» στον R2-D2 του Star Wars

Η… τρέλα ενός καθηγητή φυσικής με τη σειρά ταινιών έφερε μια ιδιαίτερη δημιουργία


ΚΟΣΜΟΣ
14:48
15/04/2019
Ένα αστεροσκοπείο «μασκαρεύτηκε» στον R2-D2 του Star Wars
loading

Οι λάτρεις της σειράς ταινιών Star Wars μόνο λίγοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Για την ακρίβεια, ίσως μια έρευνα μας κάνει να διαπιστώσουμε ότι είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι φανταζόμαστε. Ένας από αυτούς είναι και ο καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο Hochschule Kaiserslautern University of Applied Scinces, Χούμπερτ Τσιτ (Hubert Zitt), ο οποίος δεν διστάζει να επιδεικνύει την τρέλα του. Το αντίθετο μάλιστα…

Ο θαυμαστής του Πολέμου των Άστρων (των αρχικών τριών ταινιών, του sequel, του prequel και των όσων ακολούθησαν... και θα ακολουθήσουν), είναι τόσο παθιασμένος με αυτόν, που με τη βοήθεια του δεξιοτέχνη ζωγράφου, Κλάους Ρούφινγκ, καθώς και μιας ομάδας πρόθυμων φοιτητών, έβαψε το αστεροσκοπείο Ζweibrück κατά τρόπο που να μοιάζει με τον R2-D2.

Ο καθηγητής στρατολόγησε κόσμο για να δώσει τη μορφή που επιθυμούσε στο αστεροσκοπείο, μέσα στο οποίο δίνει διαλέξεις για θέματα επιστημονικής φαντασίας. Βεβαίως, και διαλέξεις τόσο για το Star Wars όσο και για το Star Trek. Το αστεροσκοπείο είχε το κατάλληλο σχήμα για να «μεταμορφωθεί» στο συμπαθέστατο ανδροειδές.

Η δουλειά ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά μόλις προσφάτως άρχισε να τραβά την προσοχή των ΜΜΕ και των social media.

Πάντως, το αστεροσκοπείο Ζweibruck δεν είναι το πρώτο που πήρε τη μορφή του R2-D2. Από το 2010, το Goodsell στο Carleton College της Μινεσότα είναι μια μεγεθυμένη εκδοχή του ανδροειδούς από την ταινία-θρύλο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει