Την ελπίδα ότι οι επιπλέον διαβεβαιώσεις για το Brexit θα βοηθήσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, δηλώνοντας ότι η ΕΕ έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της Μέι.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Τερέζα Μέι, εξασφάλισε από την ΕΕ «νομικές διαβεβαιώσεις», που εκτιμά ότι θα πείσουν τους Βρετανούς βουλευτές να δώσουν το πράσινο φως στη σημερινή ψηφοφορία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελπίζω ότι αυτό το ομολογουμένως μικρό, αλλά ωστόσο επιτευχθέν βήμα μπορεί να βοηθήσει την Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει την απαιτούμενη υποστήριξη στο κοινοβούλιο γιατί τότε θα μπορούμε να αποφύγουμε ένα σενάριο της εξόδου χωρίς συμφωνία» δήλωσε ο Κουρτς στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DLF, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Οτιδήποτε άλλο θα μας φέρει επικίνδυνα κοντά στην προθεσμία του Brexit χωρίς να υπάρχει ένα σενάριο για τακτική έξοδο της χώρας από την ΕΕ».

Το δικό του μήνυμά για την ολοκλήρωση του Brexit συντεταγμένα έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Στην πολιτική πολλές φορές έχεις μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτό κάνουμε με τη Συμφωνία Αποχώρησης. Γιατί τρίτη ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Είναι αυτή η συμφωνία ή το Brexit μπορεί να μη γίνει καθόλου» είπε χαρακτηριστικά.