Δύο καλόγριες οι οποίες εργάζονταν σε ένα καθολικό σχολείο στην Καλιφόρνια, παραδέχθηκαν ότι υπεξαίρεσαν περίπου 500.000 δολάρια και τα χρησιμοποίησαν για να τζογάρουν στο Λας Βέγκας.

Οι αδελφές Mary Kreuper and Lana Chang πήραν τα χρήματα από το Καθολικό Σχολείο St James στην πόλη Torrance, κοντά στο Λος Άντζελες, για να τα ξοδέψουν σε καζίνο.

Οι δυο τους, που φέρονται να είναι πολύ καλές φίλες, καταχράστηκαν τα χρήματα από έναν λογαριασμό κατάθεσης διδάκτρων και δωρεών.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αδελφές, οι οποίες προσφάτως αποσύρθηκαν, εξέφρασαν τη μετάνοιά τους για τις πράξεις τους.

Η Mary Kreuper ήταν η διευθύντρια του σχολείου για 29 χρόνια, ενώ η Lana Chang εργαζόταν ως καθηγήτρια για περίπου 20 χρόνια. Θεωρείται ότι τα χρήματα τα έκλεψαν σε μία περίοδο τουλάχιστον δέκα χρόνων για να τα ξοδέψουν σε ταξίδια και τζόγο.

Τη Δευτέρα το σχολείο ανέφερε ότι οι καλόγριες εξέφρασαν «βαθιά μεταμέλεια» για τις πράξεις τους, προσθέτοντας ότι, όπως ενημερώθηκε η αστυνομία, δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους.

«Οι αδελφές επιβεβαίωσαν την υπεξαίρεση των κονδυλίων και συνεργάστηκαν στην έρευνα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο το τάγμα των δύο καλογριών, Sisters of St Joseph of Carondelet. «Η κοινότητά μας είναι προβληματισμένη και θλιμμένη για την κατάσταση αυτή και μετανιώνει για την όποια ζημιά έχει προκληθεί στη μακρά σχέση με τις οικογένειες του σχολείου μας», προσέθεσε.

Ο Σεβασμιώτατος Michael Meyers έγραψε σε μία επιστολή προς τους ενορίτες της εκκλησίας: «Η αδελφή Mary Margaret και η αδελφή Lana εξέφρασαν σε εμένα και μου ζήτησαν να μεταφέρω σε εσάς τη βαθύτατη μεταμέλεια που η καθεμία νιώθει για τις πράξεις της και να σας ζητήσω τη συγχώρεση και τις προσευχές σας».

Η Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες ανέφερε πως η εκκλησία ανακάλυψε ότι τα χρήματα έλειπαν κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας. Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για τα «ευρήματα» νωρίτερα αυτόν τον μήνα.