Αξιωματούχοι της υπηρεσίας μετανάστευσης των ΗΠΑ έθεσαν υπό κράτηση έναν Ιρανό ερευνητή καρκίνου που όδευε σε ένα νοσοκομείο της Βοστόνης για να εργαστεί ως ακαδημαϊκός, ανέφεραν αξιωματούχοι του νοσοκομείου σήμερα.

Η κράτηση του Μοσέν Ντεναβί, μαζί με την γυναίκα και τα τρία τους παιδιά, δεν φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  να σχετίζεται με το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης και με νομικούς που ειδικεύονται σε θέματα μετανάστευσης. Όπως σημείωσαν, ο Ντεναβί ήταν κάτοχος νόμιμης βίζας για άδεια εισόδου.

«Αυτός και η οικογένεια του κρατούνται στο Λόγκαν (σ.σ. αεροδρόμιο) και υποτίθεται ότι θα σταλούν πίσω στο Ιράν αργότερα σήμερα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου, ο Ρομπ Γκράχαμ με ανακοίνωσή του.

«Το νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης ελπίζει ότι η υπόθεσή του θα λυθεί γρήγορα και ο Δρ. Ντεναβί μαζί με την οικογένειά του θα απελευθερωθούν και θα τους επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

«Με βάση ό,τι γνωρίζουμε, η υπόθεση δεν αφορά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα. Πρόκειται πιθανώς για κάτι πολύ πιο ηλίθιο από αυτό», τόνισε η Σούζαν Τσερτς, πρόεδρος της Ένωσης Αμερικανών Δικηγόρων Μετανάστευσης της Νέας Αγγλίας.

«Οι κανόνες υποδεικνύουν ότι αν κατέχεις νόμιμη βίζα, τότε θα πρέπει να σου επιτρέψουν την είσοδο στην χώρα».

Ο Ντεναβί, η γυναίκα του και τα παιδιά του, το μικρότερο από τα οποία είναι 7 μηνών, συνελήφθησαν αργά την Δευτέρα, τόνισε η Τσερτς σε τηλεφωνική επικοινωνία.