Μοναξιά και ατέλειωτες οικιακές δουλειές χαρακτήριζαν τη ζωή της Ντανούτα Βαλέσα, συζύγου του πρώην προέδρου της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα. Αυτά περιγράφει στη βιογραφία «Όνειρα και Μυστικά» που κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει αναταραχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς κύκλους.

Η 62χρονη Ντανούτα, Πρώτη Κυρία της Πολωνίας από το 1990 ως το 1995, έζησε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας τα χρόνια αυτά, αλλά στην πραγματικότητα, όπως αποκαλύπτει, έδινε ένα σκληρό καθημερινό αγώνα να μεγαλώσει τα οκτώ παιδιά τους.

«Πλήθος μελών της Αλληλεγγύης, σύμβουλοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τρελοί έμπαιναν στο διαμέρισμά μας από τα ξημερώματα ως αργά το βράδυ. Επικρατούσε χάος, αντί να είναι ένα κανονικό σπίτι», γράφει στη βιογραφία της με τίτλο «Όνειρα και Μυστικά». «Ήμουν μητέρα, δασκάλα, μαγείρισσα, καθαρίστρια, νοσοκόμα. Δεν είχα χρόνο για τίποτε άλλο, ώσπου κατέρρευσα», παραδέχεται.

Η Ντανούτα δούλευε σε ανθοπωλείο του Ντανσκ όταν γνώρισε και παντρεύτηκε τον Βαλέσα. Σήμερα λέει πως εκείνος έπαιρνε όλες τις σοβαρές αποφάσεις χωρίς να μετρήσει τις δικές της ανάγκες.

Το ζευγάρι ζει πλέον χωριστά.