Το Ισραήλ διατηρεί την παρουσία του στην Αίγυπτο

Παρά την επίθεση στην πρεσβεία του


ΚΟΣΜΟΣ
17:09
10/09/2011
Το Ισραήλ διατηρεί την παρουσία του στην Αίγυπτο
loading

Ο υπ' αριθμόν δυο της ισραηλινής πρεσβείας στην Αίγυπτο θα παραμείνει στο Κάιρο παρά τη βίαιη επίθεση εναντίον της ισραηλινής διπλωματικής αποστολής, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι απεφεύχθη μια «καταστροφή».

«Η βίαιη επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, αλλά θα ήταν χειρότερο εάν οι διαδηλωτές είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην πρεσβεία και να τραυματίσουν το προσωπικό», δήλωσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ynet.

«Είμαι ευτυχής που καταφέραμε να αποτρέψουμε μια καταστροφή και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη βοήθειά του», τόνισε.

«Η ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο είναι στρατηγικό συμφέρον των δυο χωρών και έτσι θα πρέπει να παραμείνει», δήλωσε από την πλευρά της η ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που δεν κατονομάζεται, στο Κάιρο παραμένει ο αναπληρωτής του ισραηλινού πρεσβευτή για να συνεχίσει τις επαφές με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ο αιγύπτιος πρωθυπουργός πρότεινε να παραιτηθεί μετά τα βίαια επεισόδια στην ισραηλινή πρεσβεία, αλλά το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου δε συμφώνησε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει