Ένοπλοι που έφεραν Καλάσνικοφ και ρουκέτες σκότωσαν τέσσερις αστυνομικούς κι έβαλαν φωτιά σε έξι οχήματα που μετέφεραν καύσιμα για το NATO στον κυριότερο οδικό άξονα προς τα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στο Ατόκ, περίπου 60 χλμ. από το Ισλαμαμπάντ.

Οι ένοπλοι πρώτα άνοιξαν πυρ στα δεξαμενοφόρα φορτηγά και κατόπιν επιτέθηκαν σε κοντινό φυλάκιο της αστυνομίας όπου σκότωσαν τρεις αστυφύλακες κι έναν υποεπιθεωρητή και τραυμάτισαν άλλους έξι,  σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο της αστυνομίας Σατζίντ Μεχμούντ.

Το Σάββατο, αστυνομικοί συνέλαβαν πολλούς διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες και προέβησαν σε καταστροφές σε χριστιανικό σχολείο κι αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε εκκλησία σε κινητοποιήσεις εναντίον μιας καταγγελθείσας βεβήλωσης του Κορανίου.

Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο προάστιο της Γκουτζρανουάλα, κοντά στη Λαχώρη, κυριότερη πόλη της επαρχίας Πουντζάμπ, μετά την εύρεση δυο καμένων σελίδων του ιερού βιβλίου του Ισλάμ σε ένα χριστιανικό νεκροταφείο.

Τοπικοί πνευματικοί κατηγόρησαν τη χριστιανική κοινότητα για το συμβάν και σε ομιλίες τους σε τεμένη το πρωί του Σαββάτου κάλεσαν να γίνει διαδήλωση ενάντια στη βλασφημία αυτή.

Ο υπουργός Θρησκευτικών Μειονοτήτων Σαχμπάζ Μπάτι, καθολικός ο οποίος προσπαθούσε να επιτύχει την κατάργηση της επιβολής της ποινής του θανάτου σε περιπτώσεις δικών για βλασφημία στο Πακιστάν, δολοφονήθηκε σήμερα.