Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του ειρηνιστή Βιτόριο Αρινιόνι που απήχθη στη Γάζα από οργάνωση σαλαφιστών και βρέθηκε νεκρός σήμερα, ενώ η μια στενή φίλη του, η Μαρία Έλενα Ντέλια, δηλώνει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στη μνήμη του σε όλη την Ιταλία. Το βράδυ στο Τορίνο θα διαβαστούν και αποσπάσματα από το βιβλίο του.

Ο 36χρονος Αρινιόνι από την την περιοχή Μπεσάνα Μπριάντσα κοντά το Μιλάνο ζούσε στη Γάζα τα τελευταία τρία χρόνια και είχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Γάζα. Παραμένουμε Ανθρωπιστές», με θέμα την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο του 2008.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τις ενέργειες που θα τραβήξουν την προσοχή στα προβλήματα που υπερασπιζόταν ο Βιτόριο, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων. Θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε το μήνυμά του», πρόσθεσε η φίλη του Ντέλια και πρόσθεσε πως οικογένειά του θα παραμείνει στην Ιταλία και δεν θα μεταβεί στη Γάζα.

Το πτώμα του Αρινιόνι βρέθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απαγωγής του, την πρώτη στη Γάζα από τότε που τον έλεγχό της ανέλαβε η Χαμάς.