Είναι το ξενοδοχείο που άλλαξε τις ισορροπίες στη Μαύρη Ήπειρο, κλέβοντας τη δόξα από τα αποικιοκρατικά καμάρια των σαφώς δημοφιλέστερων προορισμών στα βόρεια της ηπείρου.

Ο λόγος για το Heaven Retreat στο Κιγκάλι της Ρουάντας, μια χώρα που δεν μας είχε συνηθίσει σε όρους luxury τουρισμού.

Η Ρουάντα προσφέρει μια από τις καλύτερες εμπειρίες σαφάρι στην Αφρική, με γορίλες και τροπικά δάση, πριν φτάσεις όμως εκεί, στα απάτητα βουνά, πρέπει να ταξιδέψεις ως την πρωτεύουσα της χώρας.

Εκεί υπήρχε μόλις ένα τετράστερο ξενοδοχείο (Hοtel des Mille Collines), το οποίο δεν ικανοποιούσε όσους αναζητούσαν exclusive εμπειρίες στο σαφάρι τους.

Αυτό το τζετ σετ κενό κάλυψε και με το παραπάνω το The Retreat by Heaven, το μόνο πεντάστερο boutique hotel της Ρουάντας.

Φτιαγμένο από ένα ζευγάρι Αμερικανών, οι οποίοι λειτουργούσαν ήδη το πολυβραβευμένο διεθνώς εστιατόριο Heaven παραδίπλα, μιλάμε για ένα κατάλυμα 11 δωματίων που έχει τα πάντα.

Από γυμναστήριο και πισίνα με αλμυρό νερό μέχρι σπα και εστιατόριο με ντόπια και φρέσκα προϊόντα από τον κήπο του, αλλά και μια στρατιά από προσωπικό για να ικανοποιήσουν κάθε ταξιδιωτική επιθυμία των πλούσιων πελατών.

Η εισαγωγή στον πολιτισμό μιας χώρας που ταξίδεψες πολύ για να φτάσεις είναι αυτό στο οποίο δίνει έμφαση το πολυτελές ξενοδοχείο, ένας χώρος που σέβεται την παράδοση και το περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι είναι κοντά στην πολύβουη εμπορική συνοικία της πόλης.