Αμέσως μετά τη διαγραφή της βρετανικής πρωτεύουσας από τον κατάλογο των προορισμών του πιο εμβληματικού σιδηροδρομικού δρομολογίου της Ευρώπης, το «Orient Express» έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι στις ακτές της Λιγουρίας για το καλοκαίρι του 2024.

Το τρένο -του οποίου η πλήρης ονομασία είναι Venice Simplon-Orient-Express– θα ταξιδέψει από το Παρίσι στο Πορτοφίνο σε δύο ημέρες τον Ιούνιο.

Το νέο αυτό δρομολόγιο του εμβληματικού τρένου, παρά την ονομασία του, δεν θα πλησιάσει τη Βενετία. Αντιθέτως, το VSOE, όπως είναι γνωστό, θα ξεκινήσει από το Παρίσι στις 3 μ.μ., θα διασχίσει τη Γαλλία περνώντας από τη Ντιζόν, τη Λυών και την Αβινιόν και στη συνέχεια θα διασχίσει την Κυανή Ακτή, πριν περάσει στην Ιταλία.

Το τέλος της διαδρομής θα είναι στη Santa Margherita Ligure, την πύλη του Portofino στη 1 μ.μ. την επόμενη ημέρα. Οι επισκέπτες θα μεταφερθούν στο Πορτοφίνο και θα κάνουν check-in για δύο διανυκτερεύσεις στο διάσημο ξενοδοχείο Splendido, της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Belmond.

Μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να επιστρέψετε στην πραγματική ζωή, επειδή τα εισιτήρια του τρένου είναι χωρίς επιστροφή. Αν θέλετε να επιστρέψετε με τις ράγες, θα είναι ένα γεμάτο περιφερειακό τρένο μέχρι τη Γένοβα και το Μιλάνο, πριν συνεχίσετε για το Παρίσι με το κομψό Frecciarossa υψηλής ταχύτητας.

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 7.760 δολάρια ανά άτομο για τις τρεις διανυκτερεύσεις, αλλά καθώς πρόκειται για την Belmond, οι επιβάτες δικαίως θα έχουν να περιμένουν πολλά! Τα μενού σχεδιάζονται από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Jean Imbert, και κάθε γεύμα θα συνοδεύεται είτε από τον μόνιμο πιανίστα του τρένου, είτε από μια swing μπάντα (το βράδυ).

Αφήστε την καρδιά σας (και το πορτοφόλι σας) στο Πορτοφίνο

Εντωμεταξύ, στο Splendido –ένα πρώην μοναστήρι του 16ου αιώνα με θέα το διάσημο λιμάνι του Πορτοφίνο, με πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια και πισίνα με θαλασσινό νερό- οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων από τον Imbert (ο οποίος θα είναι εκεί αυτοπροσώπως), ακολουθούμενο από κοκτέιλ, το βράδυ της Παρασκευής. Το Σάββατο, θα έχουν μια ιδιωτική υπαίθρια προβολή ταινίας στη διάσημη Piazzetta του Portofino.

Θα είναι η πρώτη φορά που το τρένο επισκέπτεται την ιταλική Ριβιέρα, αλλά όχι και η τελευταία, σύμφωνα με το CNN Travel, καθώς έχει προγραμματιστεί να είναι ένα ετήσιο γεγονός, με τις ημερομηνίες του 2025 να επιβεβαιώνονται.