Η Four Seasons μεταφέρει τις βραβευμένες υπηρεσίες της στους ωκεανούς με την έναρξη του Four Seasons Yachts, απευθυνόμενη σε απαιτητικούς επισκέπτες που επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν την αγάπη τους για τα ταξίδια, βιώνοντας το μεγαλείο των σύγχρονων θαλάσσιων ταξιδιών.

Τα ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια θα διασχίζουν τη θάλασσα σε μερικούς από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς του κόσμου από το 2026, ενώ το πλοίο θα καθοδηγείται και θα στελεχώνεται από μια ειδική ομάδα, με το προσωπικό να ξεπερνά σε αριθμό τους επισκέπτες.

FOUR SEASONS YACHTS

Το πρώτο από έναν στόλο Four Seasons Yachts, που κατασκευάζεται στην Τεργέστη, θα εκτείνεται σε 14 καταστρώματα και θα περιλαμβάνει 95 σουίτες. Πιστό στη μόδα της Four Seasons, το σκάφος είναι όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται -κάθε ειδικά σχεδιασμένη σουίτα κοστίζει περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί. Με γνώμονα την «απόλυτη ιδιωτικότητα, την ευελιξία και την ευρυχωρία», οι προσαρμόσιμοι συνδυασμοί σύνδεσης που ενσωματώνονται απρόσκοπτα σε κάθε σουίτα θα δημιουργήσουν χώρους που μοιάζουν με βίλες σε ένα ναυτικό οικιστικό περιβάλλον.

Τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε κάθε δωμάτιο προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ενώ ο γενναιόδωρος εσωτερικός «υπαίθριος χώρος» -μέσω ενός εκτεταμένου ιδιωτικού καταστρώματος βεράντας- είναι το ιδανικό μέρος για ηλιοθεραπεία.

FOUR SEASONS YACHTS

Τα καταλύματα θα ξεκινούν κατά μέσο όρο από τα 54 τ.μ. -με την πιο ευρύχωρη μια σουίτα τεσσάρων επιπέδων να προσφέρει περισσότερα από 892 τ.μ. και 50% περισσότερο ζωτικό χώρο ανά επισκέπτη από οποιονδήποτε ανταγωνιστή- και να διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και χώρο σπα.

Τα εστιατόρια, τα σαλόνια και τα μπαρ έχουν μελετηθεί προσεκτικά, από τον εξειδικευμένο καφέ μέχρι το προσεκτικά σερβιρισμένο σούσι ή ένα ποτήρι σαμπάνια στο κατάστρωμα. Θα υπάρχουν 11 επιλογές για φαγητό, επιπλέον το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με ένα σπα πλήρους εξυπηρέτησης, σαλόνι και πρόγραμμα ευεξίας, η πισίνα μπορεί να μετατραπεί σε υπαίθριο κινηματογράφο ή χώρο εκδηλώσεων. Η πρυμναία πισίνα του, μάλιστα, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller, πρόκειται να είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο -εκτείνεται σε μήκος 19 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων.

FOUR SEASONS YACHTS

Θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο, το πλοίο θα χρησιμοποιεί πράσινα ενεργειακά καύσιμα, μηδενικές πηγές ενέργειας και εκπομπές αέρα πολύ καλύτερες από τα διεθνή πρότυπα. Υπάρχουν περαιτέρω σχέδια για την ενσωμάτωση περισσότερων υπερσύγχρονων πράσινων τεχνολογιών στη συνέχεια.

Η Fincantieri, ο κορυφαίος παγκοσμίως ναυπηγικός όμιλος, θα φέρει την πρωτοποριακή μηχανική και τεχνολογία της για να κατασκευάσει τα καλύτερα σκάφη για την Four Seasons Yachts, με τον εμπειρογνώμονα του κλάδου Larry Pimentel και τους επιχειρηματίες πολυτελείας Nadim Ashi και Philip Levine να ηγούνται, επίσης, του έργου.

FOUR SEASONS YACHTS

Οι επικεφαλής αρχιτέκτονες Tillberg Design από τη Σουηδία και το Martin Brudnizki Design Studio με έδρα το Λονδίνο (ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλά από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου) θα επιβλέψουν τους εξωτερικούς χώρους και τα σχέδια των σουιτών, με τη δημιουργική καθοδήγηση από τον Prosper Assouline.

Δεδομένου ότι το Four Seasons Yachts απέχει ακόμη πολύ από το παρθενικό του ταξίδι, οι λεπτομέρειες σχετικά με τα δρομολόγια δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά οι φήμες για ηλιόλουστα ταξίδια στη Μεσόγειο και την Καραϊβική όλο και πληθαίνουν.