Αν έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, περάστε μερικές ημέρες απολαμβάνοντας τις εικόνες και τους ήχους της Salvadore da Bahia, μια πόλη στην οποία θα ανακαλύψετε ένα μείγμα αφρικάνικου, πορτογαλικού και νοτιοαφρικάνικου πολιτισμού.

Μια πόλη – μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις αρχαιότερες στην Αμερική, η Salvadore da Bahia ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας από το 1549 έως το1763. Οι ποικίλες πολιτιστικές επιρροές που έχει δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι φανερές σήμερα στις τέχνες της πόλης, την κουζίνα και στο φωτεινό, αναγεννησιακού στιλ ιστορικό κέντρο της.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας συνδυάζει μοναδικά την πολύχρωμα αποικιακή αρχιτεκτονική, με τις εντυπωσιακές εκκλησίες και του λιθόστρωτους δρόμους, που χρησιμοποιούνται ως σκηνικό για τελετές της θρησκείας Candomblé τελετές, αλλά και μαθήματα capoeira, με τον μεθυστικό ρυθμό των αφρο -βραζιλιάνικων κρουστών.

Από τις 10 Ιουνίου και μετά μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα φεστιβάλ της περιοχής, όπως την Γιορτή του Αγίου Αντωνίου (Festa de Santo Antonio), όπου νέες γυναίκες προσεύχονται στον προστάτη άγιο του γάμου με την ελπίδα να βρουν συζύγους.

Μην χάσετε ακόμα τα Terreiro de Jesus, Igreja e Convento São Francisco ή το ζωντανό ιστορικό κέντρο Pelourinho. Ακριβώς έξω από την πόλη, θαυμάστε το μεγαλείο του Ατλαντικού Ωκεανού στην παραλία Praia Porto da Barra.