Ένα ταξίδι με αεροπλάνο αποτελεί συνηθισμένη εμπειρία. Ένα εστιατόριο που να φιλοξενείται σε αεροσκάφος, ωστόσο, δεν συναντάται και καθημερινά.

Το ίδιο ισχύει και για ένα εστιατόριο που σερβίρει κάτω από το βυθό της θάλασσας και οι επισκέπτες του έχουν για θέα τον εντυπωσιακό βυθό της.

Na-Oh- Ταϊλάνδη

Το φουτουριστικό concept του αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Ο λόγος για το Na-Oh, με όνομα εμπνευσμένο από την Κιβωτό του Νώε, ένα εστιατόριο που φιλοξενείταισε ένα ανακατασκευασμένο και ανακαινισμένο Lockheed L-1011 Trista.

Έτοιμο να «απογειώσει» τους πελάτες του σε μια εμπειρία που θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστη, το μενού του ανανεώνεται συνεχώς, ενώ είναι βασισμένο στις διάφορες θεματικές που εμπνέονται οι ιθύνοντες. Συγκριτικά, ωστόσο, με τους δραματικούς εσωτερικούς χώρους του εστιατορίου και την γενικότερη αίσθηση που αυτό αφήνει, το φαγητό εδώ θα έλεγε κανείς ότι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Under- Νορβηγία

Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στην Ευρώπη, ακούει στο όνομα «Under», βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό Baly, στο νοτιότερο τμήμα της ακτογραμμής της Νορβηγίας, και υποδέχεται τους πελάτες του σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, λοιπόν, περιμένει όσους επισκεφτούν το Under, καθώς η θέα στο βυθό της θάλασσας πραγματικά κόβει την ανάσα.

Μπαίνοντας στο κτίσμα μια σκάλα ύψους μέτρων οδηγεί τους τολμηρούς που θα το επιλέξουν για ένα γεύμα στη σάλα του εστιατορίου, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο ύψους 4 μέτρων με άπλετη θέα στο βυθό. Το κτίσμα, που μοιάζει να έχει μισοβουτήξει στη θάλασσα, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματωθεί πλήρως από το φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του, ενώ οι τοίχοι του έχουν προβλεφθεί να είναι ανθεκτικοί σε ακραία καιρικά φαινόμενα.