Όλο το μεγαλείο της φύσης σε καταρράκτες στην Ινδονησία

Ένα συγκλονιστικό σκηνικό με επιβλητικούς βράχους και τρεχούμενα νερά


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
16:27
01/10/2019
Όλο το μεγαλείο της φύσης σε καταρράκτες στην Ινδονησία
1
loading

Ένας καταπληκτικός καταρράκτης «κρυμμένος» στο τέλος μιας βαθιάς κοιλάδας στους πρόποδες της οροσειράς Teneger, όχι πολύ μακριά από το όρος Bromo, στην πρειοχή της Ανατολικής Java, αποκαλύπτεται στους φυσιολάτρες που επισκέπτονται την Ινδονησία.

Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το μοναδικής φυσικής ομορφιάς σκηνικό θα πρέπει να περπατήσει για περίπου 20 λεπτά σε ένα βραχώδες μονοπάτι ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά και όμορφα τοπία.

Λίγο πριν τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Madakaripura το άγαλμα του μαχαραγιά Gajah Mada σε καθιστή θέση βαθύ διαλογισμού υποδέχεται τους επισκέπτες. Μια ατμόσφαιρα απέραντου φυσικού μεγαλείου ακτινοβολεί γύρω από τους καταρράκτες, καθώς οι ήχοι του τρεχούμενου νερού γίνονται όλο και εντονότεροι όσο πλησιάζει κανείς προς το υπέροχο αυτό φυσικό σκηνικό.

Οι χαρακτηριστικές «κουρτίνες» των καταρρακτών μαγνητίζουν το βλέμμα, ενώ σίγουρα αναζωογονούν σώμα και πνεύμα. Εδώ η φύση έχει κάνει το θαύμα της, χαρίζοντας απλόχερα τα ατελείωτα δροσιστικά της δώρα.

Το μονοπάτι καταλήγει σε μια σουρεαλιστική κοιλάδα περικυκλωμένη από πανύψηλους επιβλητικούς βράχους, που μοιάζει με σπηλιά, απ’ όπου τρέχει ασταμάτητα ένας καταρράκτης ύψους 200 μέτρων πέφτοντας σε ένα, σχεδόν, μυστικιστικό φυσικό θάλαμο.

Πρόκειται για τον ψηλότερο καταρράκτη στην περιοχή της Java και τον δεύτερο μεγαλύτερο στην Ινδονησία. Καθώς το ύψος του καταρράκτη αποτελεί από μόνο του ένα μικρό θαύμα, η ατμόσφαιρα ολόγυρά του αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία ζωής που αξίζει κανείς να βιώσει.

Και ενώ όλο αυτό το συναρπαστικό σκηνικό μπορεί να αποτυπωθεί σε αμέτρητες φωτογραφίες, η αληθινή αίσθηση του μεγαλείου της φύσης σε ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της γης, μόνο από κοντά μπορεί να γίνει κατανοητή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar φωφω

    Συγχαίρω τον beast για την πληθώρα επικαιρότητας, και την επιτρεπτή διάβαση μας σε αυτή, για να δίνουμε τις δικές μας ιδέες και σκέψεις (επιτρεπτές η όχι) . Καλή πορεία και εις ανώτερα,να έχετε υγεία και χαρά στη Ζωή σας,εσείς οι εκεί συντελεστές. Χώμα να πιάνετε,χρυσάφι να γίνετε(κάτι καλοκάγαθες γιαγιάδες το έλεγαν κάποτε) .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει