Το ήσυχο χωριουδάκι Savoca στην επαρχία της Μεσσίνα, στη Σικελία, κρύβει έναν πραγματικό θησαυρό για τους νοσταλγούς των κλασικών ταινιών όπως η αριστουργηματική τριλογία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Νονός».

Ο λόγος για το Bar Vitelli στην Πλατεία Fossia, που αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό για μέρος γυρισμάτων της δεύτερης ταινίας, όταν ο Μάικλ Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) είχε επιλέξει την Σικελία ως καταφύγιό του, μετά από μια σειρά δολοφονιών που είχε διαπράξει.

Στη συγκεκριμένη σκηνή, μάλιστα, ο Πατσίνο συζητά με τον ιδιοκτήτη του μπαρ για μία κοπέλα που μόλις είχε συναντήσει, η οποία δεν ήταν άλλη από την ίδια του την κόρη.

Από τις φωτογραφίες μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι η είσοδος του μπαρ έχει διατηρηθεί η ίδια, με την μικρή ταμπέλα στα δεξιά της να παραμένει ακόμη εκεί, όπως ήταν και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι τουρίστες που επισκέπτονται το μπαρ και φωτογραφίζονται στο τραπέζι κάτω από την συγκεκριμένη ταμπέλα που καθόταν και ο Πατσίνο στην αντίστοιχη σκηνή της ταινίας.

Στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, επίσης, ο εσωτερικός χώρος του μπαρ που είναι διακοσμημένος με φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά και η διάσημη γρανίτα λεμόνι που έπινε ο Κόπολα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού του ’71.