Η φύση τα προίκισε αφειδώς χωρίς να τους στερήσει σε ομορφιά, ενώ ο άνθρωπος τους χάρισε κτήρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής. Ο συνδυασμός και των δύο μαγεύει τον επισκέπτη που τα ανακαλύπτει, χαρίζοντάς του μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Ακολουθούν τέσσερα ορεινά χωριά με φόντο το μεγαλείο της ελληνικής φύσης, που ενδείκνυνται για εξορμήσεις από το κλεινόν άστυ παντός καιρού. Απολαύστε τα!

Μεγάλο Χωριό, Ευρυτανία

Από τα πιο δημοφιλή, γραφικά και πανέμορφα χωριά της Ευρυτανίας. Το Μεγάλο Χωριό βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ. από το Καρπενήσι και κερδίζει τον επισκέπτη με το μαγικό του τοπίο, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Φωλιασμένο στην «αγκαλιά» του ελατοσκέπαστου όρους Καλιακούδα, γοητεύει με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα σπίτια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής τις πέτρινες βρύσες και την πλούσια φύση που το περιβάλλει.

Δημητσάνα, Αρκαδία

Συνώνυμη με την Ορεινή Αρκαδία, η Δημητσάνα είναι η πιο κοσμοπολίτισσα και δημοφιλής απ’ όλα τα χωριά της Αρκαδίας. Διατηρώντας ακόμα ανέπαφο το γραφικό της χαρακτήρα, παρόλη την τουριστική ανάπτυξη που γνωρίζει, χαρίζει στους επισκέπτες της πανέμορφες εικόνες. «Σκαρφαλωμένη» στην καρδιά του Μαινάλου και με τον κάμπο της Μεγαλόπολης να απλώνεται στα πόδια της, η ένδοξη ιστορία της χάνεται στα βάθη του χρόνου, με αναφορές να γίνονται ήδη από τα ομηρικά έτη.

Νυμφαίο, Φλώρινα

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, βρίσκεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Φλώρινα. Ο λόγος για το γοητευτικό Νυμφαίο, το «στολίδι» του νομού που συγκεντρώνει όλα τα «φλας» πάνω του. Χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός, φέρνει στο νου εικόνες από αλπικά τοπία.

Βίτσα, Ζαγόρι

Ένα παραδοσιακό χωριό στην καρδιά του Ζαγορίου, που συνδυάζει το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η Βίτσα, χτισμένη αμφιθεατρικά στο κεντρικό Ζαγόρι, βρίσκεται στην είσοδο του Βίκου, σε απόσταση 35 χλμ. από τα Γιάννενα.

Χωρισμένη στην Άνω και Κάτω Βίτσα, είναι γεμάτη με πέτρινα σπίτια, εκκλησίες, δρόμους και πλατείες  που εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη.