Το χρώμα, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, συμβάλλει με έναν καταλυτικό τρόπο στην διαμόρφωση της ψυχολογίας του ανθρώπου καθώς μπορεί να ηρεμήσει, να χαλαρώσει, να ξεκουράσει ακόμη και να προκαλέσει θυμό!

Απολαύστε πολύχρωμες και εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορα σημεία του κόσμου, οι οποίες καλύπτουν όλη τη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου.

Πράσινο: Δάσος των Μπαμπού, Ιαπωνία

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά δάση στον κόσμο, είναι αυτό των μπαμπού, γνωστό και ως το «μουσικό» δάσος των μπαμπού, στο Σαγκάο, στα δυτικά προάστια του Κιότο, στην Ιαπωνία. Πανύψηλοι κορμοί μπαμπού συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό, το οποίο καθημερινά προσελκύει πλήθη επισκεπτών. Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του ο ήχος που προκαλείται από τον θρόισμα των μπαμπού κάθε φορά που περνάει ο άνεμος μέσα από τις φυλλωσιές τους.

Μπλε: Juzcar, Ισπανία

Το γραφικό και μικρό χωριό Juzcar, χωμένο στα δάση της Ανδαλουσίας, στην κοιλάδα του ποταμού Genal, στην επαρχία της Μάλαγα, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, είναι βαμμένο όλο μπλε! Όταν το 2011 η Sony Pictures αναζητούσε φυσικό σκηνικό για την ταινία «The Smurfs» επέλεξε το Juzcar και τα πάλλευκα (τότε) μικρά και γραφικά σπιτάκια του, που θα στεγάζανε τα πολυαγαπημένα σε όλους στρουμφάκια.

Έτσι, η παραγωγή της ταινίας έβαψε όλα τα σπίτια και κτήρια του χωριού μπλε (την εκκλησία, το δημαρχείο ακόμη και το κοιμητήριο), ώστε να προσιδιάζουν στα αντίστοιχα σπιτάκια των πρωταγωνιστών της ταινίας.

Μοβ: Λιβάδια Λεβάντας, Προβηγκία

Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την Προβηγκία δεν είναι άλλες από τα απέραντα λιβάδια με τις ανθισμένες μοβ λεβάντες. Για πανοραμική θέα στους λόφους της λεβάντας ενδείκνυται το χωριό Ferrassieres, ενώ σημεία όπως το Λουμπερόν, στο οροπέδιο της Βαλένλας αλλά και το Σολτ, γνωστό και ως «πρωτεύουσα» της λεβάντας, προσφέρουν απίστευτα τοπία με τις χαρακτηριστικές μοβ λεβάντες να απλώνονται μπροστά σας. Η άνθισή τους παρατηρείται κυρίως από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Ροζ: Pink Canyon, Valley of Fire State Park, Νεβάδα

Ένα εντυπωσιακό ροζ φαράγγι στο Εθνικό Πάρκο Valley of Fire στη Νεβάδα. Οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί του προσφέρουν εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους, αιχμαλωτίζοντας τόσο το βλέμμα όσο και το φωτογραφικό φακό για αρκετή ώρα.

Κόκκινο: Ναός Fushimi Inari-Taisha, Ιαπωνία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στο Κιότο, στην Ιαπωνία, ο ναός Fushimi Inari-Taisha, αφιερωμένος στο θεό του ρυζιού Inari. Από εδώ, ξεκινούν διάφορα μονοπάτια με αμέτρητες κόκκινες παραδοσιακές πύλες που οδηγούν στο βουνό. Ο συμβολισμός τους είναι η μετάβαση από τα εγκόσμια στον ιερό ναό.

Πορτοκαλί: Φαράγγι Αντιλόπης, Αριζόνα, ΗΠΑ

Στην έρημο Navajo, τη γη των Ινδιάνων, στην περιοχή Page στην Αριζόνα των ΗΠΑ, το φαράγγι της Αντιλόπης, προσφέρει στους επισκέπτες του εκπληκτικά φωτογραφικά κλικ. Οι σπάνιας ομορφιάς εντυπωσιακοί σχηματισμοί των πετρωμάτων με τα έντονα «σχέδια» και τις ζεστές αποχρώσεις που δημιουργούνται από τις ακτίνες του ήλιου, το έχουν κάνει να συμπεριληφθεί ανάμεσα στα πιο όμορφα και εντυπωσιακά φαράγγια του κόσμου.

Κίτρινο: Dallol, Αιθιοπία

Ένα από τα πιο θερμά μέρη στη γη, βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Αιθιοπίας με την Ερυθραία. Το λαμπερό κίτρινο που θα αντικρίσει κανείς στο Dallol οφείλεται στην αντίδραση του θείου με το αλάτι. Η μέση ετήσια θερμοκρασία εδώ αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το καλοκαίρι φτάνει συνήθως τους 46 (!).

Οι πιο δροσερές, αν μπορεί να τις χαρακτηρίσει έτσι κάποιος, θερμοκρασίες του Dallol σημειώνονται συνήθως μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου, ενώ η θερμοκρασία του νερού αγγίζει ακόμη και τους 100 βαθμούς Κελσίου!