Οι ταινίες του Wes Anderson έχουν γίνει άμεσα αναγνωρίσιμες στο ευρύ κοινό, τόσο για το μοναδικό ύφος τους όσο και για την αισθητική τους κάνοντας τεράστιες επιτυχίες σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταινία «The Grand Budapest Hotel», με πρωταγωνιστές τους Ρέι Φάινς, Γουίλιαμ Νταφόε, Τζουντ Λο, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Μπιλ Μάρεϊ κ.α.

Το ίδιο μοτίβο φαίνεται ότι ακολουθείται και σε άλλους τομείς, με μια φωτογράφο από την Ταϊτή να υιοθετεί την «αισθητική του Wes Anderson».

Πιο συγκεκριμένα η Helene Havard, φωτογράφος γάμων με έδρα το εξωτικό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, επισκέφτηκε την Κούβα και την πρωτεύουσά της Αβάνα, αποθανατίζοντας στο φωτογραφικό της φακό εικόνες και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Αυτό που αναδεικνύει την χαρακτηριστική αισθητική του Anderson στις φωτογραφίες της δεν είναι άλλο από τις κυρίαρχες παστέλ αποχρώσεις που κάνουν κάθε έκφανση της πρωτεύουσας της Κούβας να μοιάζει πιο ονειρική από ποτέ.

Χρώματα που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι παρουσιάζουν την ομορφιά της Αβάνα, μέσα από μια ματιά που ταξιδεύει σε μέρη μαγικά.

Περισσότερες πληροφορίες:

Behance: Helene Havard