Το λαμπερό Παρίσι «γράφει» υπέροχα στο φακό, προσφέροντας εικόνες ασύλληπτης ομορφιάς για το φωτογραφικό άλμπουμ του ταξιδιού σας στη λαμπερή Πόλη του Φωτός.

Αν, ωστόσο, δεν συμβιβάζεστε με τα συνηθισμένα και θέλετε αυτό το άλμπουμ να έχει… άποψη, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ανακαλύψτε σημεία που θα σας προσφέρουν μια διαφορετική φωτογραφική προσέγγιση, περισσότερο καλλιτεχνική και σίγουρα πιο δημιουργική.

Πύργος του Άιφελ

Σημείο αναφοράς και συνώνυμο της Πόλης του Φωτός, ο Πύργος του Άιφελ δεν μπορεί να λείπει από το φωτογραφικό άλμπουμ της επίσκεψής σας στη γαλλική πρωτεύουσα. Για να αποφύγετε, ωστόσο, τις τετριμμένες λήψεις προσέγγιστε το θεατρικό, ιστορικό καρουζέλ που βρίσκεται εκεί κοντά και με gros plan αυτό, αποθανατίστε μια πιο αρτιστίκ εκδοχή του σημαντικότερου μνημείου στο Παρίσι.

Η πυραμίδα του Λούβρου

Δεν γίνεται να βρεθείτε στο Παρίσι και να μην επισκεφτείτε το μοναδικό στο είδος του Μουσείο του Λούβρου. Από τα πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα σημεία του η χαρακτηριστική γυάλινη πυραμίδα που κοσμεί τον εξωτερικό του χώρο από τη δεκαετία του 1980.

Για να αποφύγετε τον πολύ κόσμο στο πλάνο σας, επισκεφτείτε το κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, και κατά προτίμηση ημέρα Τρίτη, καθώς είναι η μέρα που τα μουσεία στο Παρίσι είναι κλειστά και έτσι οι τουρίστες θα είναι λιγότεροι.

Η Παναγία των Παρισίων

Θα έλεγε κανείς ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο να φωτογραφίσετε την πανέμορφη Παναγία των Παρισίων χωρίς ούτε έναν τουρίστα στο πλάνο σου. Για μια πιο καλλιτεχνική και εναλλακτική εκδοχή της, προτιμήστε την αριστερή όχθη του Σηκουάνα και με τους πάγκους των βιβλιοπώλων σε πρώτο πλάνο, αποθανατίστε τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικά γοτθικό ναό.

Sacre Coeur, Μονμάρτη

Μία ώρα πριν την ανατολή του ήλιου, με το λιγοστό και ατμοσφαιρικό φως της συγκεκριμένης ώρας, η Sacre Coeur βγαίνει πραγματικά τέλεια. Θα την φωτογραφίσετε από την Place du Tertre, στη Μονμάρτη, αποφεύγοντας τα αμέτρητα πλήθη που συχνάζουν εδώ κατά την διάρκεια της ημέρας.

L’ile de la Cite

Ένα από τα δύο χαρακτηριστικά  νησάκια στη μέση του Σηκουάνα, το Ile de la Cite βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά του Παρισιού και φιλοξενεί κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως ο καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Η πιο εντυπωσιακή στιγμή για να το φωτογραφίσετε δεν είναι άλλη από το σούρουπο, με τα πρώτα φώτα να έχουν ήδη ανάψει και τον ουρανό να έχει αυτό το ειδυλλιακό μπλε, που γράφει απίστευτα στο φωτογραφικό φακό.

Shakespeare and Company

Θρυλικό βιβλιοπωλείο στη, γεμάτη ζωή, αριστερή όχθη του Σηκουάνα, που αποτελεί πραγματικό θεσμό για το Παρίσι. Νέες εκδόσεις, μεταχειρισμένα βιβλία αλλά και κάποια συλλεκτικά- αντίκες προσελκύουν τους επισκέπτες της πόλης στο εσωτερικό του.

Η ιδανικότερη εποχή για να το φωτογραφίσετε είναι η άνοιξη, καθώς η κερασιά ακριβώς έξω από το βιβλιοπωλείο είναι ανθισμένη και προσθέτει τη δική της φωτεινή πινελιά στη φωτογραφία. Προτιμήστε να έρθετε νωρίς το πρωί, πριν ανοίξει και κατακλειστεί από αμέτρητους τουρίστες.

Rue Cremieux

Ο πιο χρωματιστός δρόμος του Παρισιού είναι και ο πιο… instagram-ικός τα τελευταία χρόνια, καθώς τα υπέροχα χρώματά του γράφουν τέλεια στο φακό του κινητού των ταξιδιωτών που, εκτός από την Πόλη του Φωτός, λατρεύουν και τα social media. Πρόκειται για έναν γραφικό πεζόδρομο στο 12o διαμέρισμα, όπου τα κτήρια που τον πλαισιώνουν είναι βαμμένα σχεδόν με όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου!

Cafe Αu Vieux Paris d’Arcole

Κρυμμένο πίσω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, αυτό το γουστόζικο καφέ προκαλεί έκπληξη σε όποιον το ανακαλύψει. Ζωγραφισμένες μοβ καρέκλες και μια πανέμορφη πρόσοψη, καλυμμένη σχεδόν όλη από μια πολύχρωμη βουκαμβίλια, δημιουργούν τον τέλειο καμβά για την φωτογραφική σας συλλογή. Για να απολαύσετε τον καφέ σας επισκεφτείτε νωρίς το πρωί, που είναι λιγότερο συνωστισμένο.