Σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση, έχει συνδέσει το όνομά της με την αρχιτεκτονική κήπων, τους μύθους, τη λογοτεχνία και την λυρική ποίηση.

Με άκρως αντιθετικά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά τοπία να συνθέτουν το «σκηνικό» της χώρας, η Ιαπωνία προσφέρει ένα ταξίδι ζωής, σε όσους καταφέρουν να την επισκεφτούν κάποια στιγμή. Οι υπόλοιποι, μπορούν να αρκεστούν σε οκτώ φωτογραφικά κλικ που σίγουρα θα τους εμπνεύσουν.

Δάσος των Μπαμπού

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά δάση στον κόσμο, είναι αυτό των μπαμπού, γνωστό και ως το «μουσικό» δάσος των μπαμπού, στο Σαγκάο, στα δυτικά προάστια του Κιότο. Πανύψηλοι κορμοί μπαμπού συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό, το οποίο καθημερινά προσελκύει πλήθη επισκεπτών.

Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του ο ήχος που προκαλείται από τον θρόισμα των μπαμπού κάθε φορά που περνάει ο άνεμος μέσα από τις φυλλωσιές τους.

Τόκιο

Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως και η πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο. Το Τόκιο, αδιαμφισβήτητα προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες στους επισκέπτες του, ενώ αποτελεί πραγματικό ταξίδι ζωής.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του η περιοχή Akihabara, που θεωρείται ο «ναός» των βιντεοπαιχνιδιών, των μάνγκα και την ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη, με νέον φώτα, ψηλούς ουρανοξύστες και πλήθος κόσμου να την επισκέπτονται καθημερινά.

Ανθισμένες κερασιές

Η ανθοφορία των κερασιών στην Ιαπωνία σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης και εορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις στις εξοχές και τα πάρκα της χώρας. Κατά την αρχαιότητα οι αριστοκράτες τραγουδούσαν και έγραφαν ποιήματα, αντλώντας έμπνευση από τις πανέμορφες εικόνες με τα ανθισμένα δέντρα.

Γιοκοχάμα

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ιαπωνίας βρίσκεται στο νότιο τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο και για το 2018 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

Το εμπορικό της κέντρο Minato Mirai 21, με τους επιβλητικούς, πανύψηλους ουρανοξύστες δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1980 με σκοπό να συνδέει τις παραδοσιακές περιοχές και τους εμπορικούς δρόμους της περιοχής Kannai με τον σιδηροδρομικό σταθμό της Γιοκοχάμα.

Πεδιάδες ρυζιού

Η θέα σε μια απέραντη πεδιάδα ρυζιού, χωρισμένη σε περίπου 1.300 επιμέρους τμήματα παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια πλαγιά ύψους 100 μέτρων, σίγουρα αφήνει άφωνους όσους δεν έχουν αντικρίσει ξανά τέτοια εικόνα.

Εδώ, ο επισκέπτης απολαμβάνει την Maruyama Senmaida Rice Terraces, από τις πιο χαρακτηριστικές εκτάσεις ρυζιού στην Ιαπωνία. Στην ορεινή ύπαιθρο της χώρας, όπου η γεωργία αναπτύσσεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τέτοιες εικόνες θεωρούνται συνηθισμένες!

Νάρα

Μία από τις μεγαλύτερες παγόδες στην Ιαπωνία, συναντάται λίγο έξω από τη Νάρα, την παλιά πρωτεύουσα της χώρας. Ο λόγος για το ναό To-ji, στη λίμνη Sarusawa, ο οποίος αγγίζει περίπου τα 55 μέτρα σε ύψος.

Χωριό Σιρακάουα

Στην ψηλότερη κορυφή του όρους Haku, στην περιοχή Σιρακάουα-Γκο, συναντάται ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιαπωνίας. Το Σιρακάουα είναι γνωστό για τα γραφικά σπιτάκια με τις χαρακτηριστικές τρίγωνες οροφές, ενώ περιβαλλόμενα από πευκόφυτες ορεινές εκτάσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα με το χιόνι να έχει απλώσει το λευκό πέπλο πάνω του μετατρέπεται σε ονειρικό τοπίο.

Ναός Fushimi Inari-Taisha

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στο Κιότο, ο ναός Fushimi Inari-Taisha, αφιερωμένος στο θεό του ρυζιού Inari. Από εδώ, ξεκινούν διάφορα μονοπάτια με αμέτρητες κόκκινες παραδοσιακές πύλες που οδηγούν στο βουνό. Ο συμβολισμός τους είναι η μετάβαση από τα εγκόσμια στον ιερό ναό.