Από τα πιο δημοφιλή σημεία στη χώρα, που εκτός από το ιστορικό τους ενδιαφέρον συγκαταλέγονται στις επιλογές των επισκεπτών και για την πανοραμική θέα που προσφέρουν.

Επιβλητικά φαράγγια, καταπράσινες κοιλάδες, μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα αιχμαλωτίζονται στο φωτογραφικό φακό αφ’ υψηλού και δημιουργούν εικόνες απίστευτης ομορφιάς.

Λυκαβηττός, Αθήνα

Ο πιο δημοφιλής λόφος της πόλης διαθέτει και το πιο ψηλό σημείο στο κέντρο της Αθήνας. Από ύψος 277 μέτρων, λοιπόν, ο Λυκαβηττός προσφέρει εκπληκτική και άπλετη πανοραμική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά και τα νερά του Σαρωνικού.

Η πρόσβαση στο Λυκαβηττό, πραγματοποιείται τόσο πεζή, για τους λάτρεις της πεζοπορίας, όσο και με το τελεφερίκ που ξεκινάει από τέρμα της Πλουτάρχου στο Κολωνάκι (τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά), αλλά και το αυτοκίνητο.

Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη

Η πιο παραδοσιακή γειτονιά της Θεσσαλονίκης, προσφέρει και την πιο εκπληκτική θέα στην όμορφη πόλη του Θερμαϊκού. Από την Άνω Πόλη, στο υψηλότερο και βορειότερο τμήμα της παλιάς πόλης της Θεσσαλονίκης, η θέα κόβει την ανάσα.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Πύργο Τριγωνίου, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία των τειχών αλλά και από τα πιο πολυσύχναστα της πόλης,  η θέα «αγκαλιάζει» τη Θεσσαλονίκη, ενώ με καθαρή ατμόσφαιρα το μάτι φτάνει μέχρι και τις κορυφές του Ολύμπου.

Παλαμήδι, Ναύπλιο

Στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από την εποχή της Ενετοκρατίας και «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα στην πόλη του Ναυπλίου αφ’ υψηλού. Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της αργολικής πρωτεύουσας, εκτός από την πλούσια ιστορία του, ξεχωρίζει και για την απρόσκοπτη θέα στην πόλη, το Μπούρτζι και τον Αργολικό κόλπο.

Καλντέρα, Σαντορίνη

Η εντυπωσιακή καλντέρα της Σαντορίνης, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή για την θέα τους σημεία, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Με «βλέμμα» προς τα νερά του Αιγαίου και τα νησάκια Παλιά και Νέα Καμένη και Θηρασιά συγκεντρώνει αμέτρητους τουρίστες κάθε χρόνο, που την επισκέπτονται ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο.

Φηρά, Φηροστεφάνι, Ημεροβίγλι και Οία τα πιο επισκέψιμα σημεία απ’ όπου κάποιος μπορεί να αιχμαλωτίσει στον φωτογραφικό φακό του την υπέροχη θέα τους.

Φαράγγι Βίκου, Ήπειρος

Το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως αναλογικά με το βάθος του, σύμφωνα με το βιβλίο παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν είναι άλλο από το Φαράγγι του Βίκου στην Ήπειρο. Μέρος του Εθνικού Δρυμού Βίκου- Αώου ξεχωρίζει για το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό σκηνικό του, στο οποίο απαντώνται σπάνια είδη φυτών.

Για να απολαύσει κανείς πανοραμική θέα στο φαράγγι που κόβει την ανάσα δεν έχει παρά να βρεθεί στο ομώνυμο χωριό του Βίκου, τη θέση Οξυά και τη θέση Μπελόη, καθώς και σε κάποια σημεία στο δρόμο που οδηγεί προς τα χωριά Μονοδένδρι, Μεγάλο Πάπιγκο και τη Μονή της Αγίας Παρασκευής.

Δελφοί, Παρνασσός

Απλωμένοι στους πρόποδες του Παρνασσού και γνωστοί και ως «Ομφαλός της Γης», οι Δελφοί είναι γνωστοί τοις πάσι για το ξακουστό μαντείο τους, το οποίο άκμασε μεταξύ 6ου και 4ου αι. π.Χ. Από τον αρχαιολογικό τους χώρο, πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, η θέα στο δελφικό τοπίο –φτάνει μέχρι την Ιτέα και περιλαμβάνει τον ελαιώνα της Άμφισσας και την κοιλάδα του Πλειστού– συγκαταλέγεται στα όσα αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

Μακρινίτσα, Πήλιο

Γνωστή και ως «το μπαλκόνι του Πηλίου», η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριά στο Βουνό των Κενταύρων. Το «παρατσούκλι» του χωριού οφείλεται στη θέα του, η οποία προσφέρεται απρόσκοπτα από την κεντρική, κυρίως, πλατεία του. Από εδώ το βλέμμα φτάνει στο Βόλο και χάνεται στα νερά του Παγασητικού κόλπου.

Μετέωρα, Καλαμπάκα

Πόλος έλξης για περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, τα επιβλητικά Μετέωρα με την εντυπωσιακή εικόνα, την απόκοσμη ατμόσφαιρα και την μοναστική ταυτότητα, συγκαταλέγονται σε εκείνα τα σημεία της χώρας που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί, έστω και μία φορά στην ζωή του.

Με την μητέρα φύση σε ρόλο «γλύπτη» να έχει σμιλέψει τους απόκρημνους και επιβλητικούς βράχους στην κορυφή των οποίων ο άνθρωπος δημιούργησε το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, προσφέρουν μια θέα προς την Καλαμπάκα που βρίσκεται ακριβώς από κάτω που πραγματικά εντυπωσιάζει.