Η μικρή «Βενετία» της Ελλάδας

Γνωρίστε το Αιτωλικό - Δείτε φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
16:35
02/02/2016
Η μικρή «Βενετία» της Ελλάδας
7
loading

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως μια «Βενετία» της Ελλάδας και έχουν το λόγο τους... Πρόκειται για μια πόλη ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό περίπου στο μέσον της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, δέκα περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Εκεί στη μέση της λιμνοθάλασσας, το νησάκι ενώνεται ανατολικά και δυτικά με δύο γέφυρες 300 μέτρων με την εικόνα του από ψηλά να είναι πολύ εντυπωσιακή.

Μάλιστα, τα γεφύρια έχουν αναγνωριστεί ως ιστορικά και διατηρητέα μνημεία που χρειάζονται ειδική κρατική προστασία, διότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Λέγεται ότι το Αιτωλικό παλιά αποτελείτο από μερικά νησάκια που βρίσκονταν στην μέση της λιμνοθάλασσας και οι ψαράδες κάτοικοι τα είχαν ενώσει με ξύλινα γεφυράκια. Με την πάροδο του χρόνου αυτά τα νησάκια ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί.

Το Αιτωλικό περιβάλλεται από υγροβιότοπους στους οποίους φιλοξενείται μια τεράστια ποικιλία μορφών ζωής όντας μέσα σε ένα μοναδικό και σπάνιο οικοσύστημα. Μεγάλοι πληθυσμοί ψαριών μπορούν να συναντηθούν στη λιμνοθάλασσα, ενώ αποτελεί καταφύγιο για περισσότερα από 250 διαφορετικά είδη πουλιών, στα οποία μάλιστα περιλαμβάνονται πολλά σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση. Μάλιστα, γι αυτό το λόγο η περιοχή ενδείκνυται και για παρατήρηση πουλιών για τους λάτρεις αυτού του χόμπι. Στο Αιτωλικό θα συναντήσει κανείς έναν συνδυασμό απλότητας, ομορφιάς και αρμονίας που θα γεμίσει τον επισκέπτη με συναισθήματα γαλήνης.

Αν δει κανείς το Αιτωλικό από ψηλά θα καταλάβει για ποιο λόγο χαρακτηρίζεται ως μικρή «Βενετία» της Ελλάδας με την εικόνα να μοιάζει πραγματικά με ζωγραφιά ή καρτ ποστάλ. Έχει μια ιδιαίτερη, εντυπωσιακή και όμορφη ακτογραμμή και η παρατήρησή της από ψηλά δίνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Εκτός όμως από την βιοποικιλότητα το Αιτωλικό έχει και μια πλούσια ιστορία. Προέβαλε ιδιαίτερη αντίσταση όταν το πολιορκούσαν για 70 μέρες από το Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο του 1823 οι Τούρκοι. Επιπλέον η δίκη του Καραΐσκάκη έγινε στο Αιτωλικό στην εκκλησία της Παναγίας την 1 Απριλίου του 1824.

Το ταξίδι στο Αιτωλικό αποτελεί μια γνωριμία με μια ιδιαίτερη, γραφική περιοχή πολύ διαφορετική από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε τις φωτογραφίες του Αιτωλικού από ψηλά:

aitwliko2 aitwliko3 aitwliko5 aitwliko6 aitwliko7 aitwliko1

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar τετραγωνακιας ξερω και εγω να πουλαω τρελα

  ωραιο μερος δεν το ηξερα

 2. avatar Ωραίο

  Είναι όμορφο μέρος και για γέλια είναι όσοι κοροιδεύουν κάτι χωρίς πολλές φορές να το έχουν γνωρισει...

 3. avatar Ken 50

  Για γέλια

 4. avatar Renata_kou

  My lovely country❤️❤️❤️❤️

 5. avatar Cpt Nemo

  Ε ... καλά τώρα, Βενετία δε τη λες.... !!

  1. avatar Renata_kou

   Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως μια «Βενετία» της Ελλάδας και έχουν το λόγο τους... Πρόκειται για μια πόλη ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό

 6. avatar νεμο

  Αιτωλικό ή Ανατολικό ή Αντελικό όπως λέγεται στην τοπική διάλεκτο. Ωραίο μέρος, ωραίο ψάρι, ωραίο αυγοτάραχο (όχι σαν του Μεσολογγίου, αλλά καλό) ... πολλά κουνούπια όμως.... και ζέστη ρε παιδιά.... πω πω ζέστη !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει