Η μεγάλη ακτογραμμή της Ελλάδας σου δίνει πάντα ευκαιρίες να ταξιδεύεις και να νομίζεις ότι έχεις φύγει κάπου μακριά στο εξωτερικό. Γαλάζια ή γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος ή βότσαλο συνθέτουν τις εικόνες στις διάφορες ελληνικές παραλίες της νησιωτικής ή ηπειρωτικής χώρας. Κάποιες από αυτές τις παραλίες ξεχωρίζουν με σιγουριά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια τέτοια παραλία μοναδικής ομορφιάς που αποκαλείται συχνά και Χαβάη, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv βρίσκεται στη Χαλκιδική. Ο λόγος για την παραλία Λευκή όνομα και πράγμα καθώς η όψη και η άμμος της μόνο καθαρότητα αποπνέει. Οι εικόνες από ψηλά μιλούν από μόνες τους.

Παραλία Λευκή όπως… Χαβάη

Η παραλία Λευκή βρίσκεται, όπως είπαμε στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο 2ο πόδι. Η Σιθωνία, εξάλλου, μπορεί να καμαρώνει για τα όμορφα τοπία της και τις κρυστάλλινες παραλίες της. Κάπου εκεί, λοιπόν, βρίσκεται και το γνωστό και μικρό νησάκι Διάπορος. Ένα μικρό διαμάντι της βόρειας Ελλάδας. Ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού. Σε αυτό το παραδεισένιο μέρος είναι και η παραλία Λευκή

Με το που φτάσεις στην παραλία Λευκή θα αντικρίσεις ένα μοναδικό σκηνικό με λευκή άμμο, ρηχά και κρυστάλλινα νερά και περίτεχνα βράχια που συνθέτουν μια εικόνα σαν πίνακα ζωγραφικής. Θα κολυμπήσεις σε ρηχά και διάφανα νερά που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο μακρινό εξωτικό προορισμό. Αλλά στην πραγματικότητα θα είσαι σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Η Λευκή είναι ένα μέρος που σίγουρα θα σου μείνει στο μυαλό όταν θα βρεθείς εκεί και θα μπει στη λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς σου.

Πώς θα πας στην παραλία της Χαλκιδικής που μοιάζει με εξωτικό προορισμό

Για να βρεθείς στην παραλία Λευκή που μοιάζει με Χαβάη λόγω τοπίου θα χρειαστεί να νοικιάσεις σκάφος από την κοντινή παραλία Βουρβουρού της Σιθωνίας. Το σίγουρο είναι ότι θα νιώθεις πως κάνεις μπάνιο στον παράδεισο. Όπως συμβαίνει εξάλλου και με τις περισσότερες παραλίες της Χαλκιδικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο αποτελεί αγαπημένο προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Οι εικόνες που θα δείτε από ψηλά είναι εντυπωσιακές και είναι από το κανάλι Haanity στο Youtube.