Η αεροπορική εταιρεία Emirates παρουσίασε με ένα ενημερωτικό βίντεο πώς θα είναι οι πτήσεις μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Η Emirates γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που δίνει τεστ για τον κορονοϊό στο επιβατικό της κοινό, κάτι που έκανε ήδη πριν την πτήση της στην Τυνησία στις 15 Απριλίου.

Μετά όμως από την κρίση που προκαλεί η εξάπλωση της Covid-19, το θέμα της υγείας των ταξιδιωτών στα αεροπλάνα θα είναι σημαντικό και για τους μεταφορείς, αλλά και για τις χώρες που ταξιδεύουν.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται:

  • Οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκες από το check-in μέχρι την αποβίβασή τους.
  • Όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους, οι εργαζόμενοι στις αναχωρήσεις αλλά και το προσωπικό εδάφους που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες θα φορούν πλέον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.
  • Προστατευτικές στολές μιας χρήσης πάνω από τις στολές τους και προστατευτικό κάλυμμα ασφαλείας, εκτός από μάσκες και γάντια.
  • Τα περιοδικά και τα υπόλοιπα έντυπα ανάγνωσης δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμα, ενώ μόνο φορητός υπολογιστής, τσάντα, χαρτοφύλακας ή παιδικά είδη θα μπορούν να έχουν μαζί τους στη καμπίνα του αεροσκάφους.