Για μια απόδραση με το αυτοκίνητο χωρίς ανατροπές (όσο αυτό, τουλάχιστον, είναι στο χέρι σας) ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν και να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Μην ξεχνάτε ότι το δικό σας αυτοκίνητο σας δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και της ξεγνοιασιάς, ενώ ένα road trip πρέπει να προστεθεί, έστω και μία φορά, στα όσα ταξιδιωτικά έχετε κάνει μέχρι σήμερα.

Οργανώστε ένα χαλαρό πρόγραμμα

Έχοντας το δικό σας αυτοκίνητο έχετε και μεγαλύτερη ευελιξία στο πρόγραμμά σας. Καλό είναι να έχετε ένα χαλαρό πρόγραμμα καθώς στο δρόμο συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα (κίνηση, κακός δρόμος, ακόμη και τρακάρισμα), δημιουργώντας καθυστερήσεις και προκαλώντας εκνευρισμό στους συνταξιδιώτες.

Μην επιλέγετε μόνο τις εθνικές οδούς

Ναι είναι γεγονός ότι η εθνική οδός είναι ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε κάπου. Ωστόσο, το ταξίδι είναι αυτό που έχει σημασία και όχι ο προορισμός. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο είναι φορές που θα «πρέπει» να πάρετε τους επαρχιακούς δρόμους και να απολαύσετε την διαδρομή και το τοπίο ολόγυρά σας.

Να έχετε πάντα μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα αναφορικά με το αυτοκίνητο

Τι σημαίνει αυτό; Τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης πρέπει να τα κουβαλάτε πάντα μαζί σας, γιατί δεν ξέρετε πότε μπορεί να σας σταματήσουν για έλεγχο. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, από το κέντρο της πόλης μέχρι το πιο απρόσμενο, απομακρυσμένο σημείο.

Επίσης, ένα κουτί πρώτων βοηθειών δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το αυτοκίνητό σας, προκειμένου να είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Ενημερώνετε τους οικείους σας για τα μέρη που επισκέπτεστε

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι προτεραιότητα σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να είναι η ασφάλειά σας. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο μην παραλείπετε να ενημερώσετε τους οικείους σας σχετικά με το πού βρίσκεστε και πού πρόκειται να πάτε, έτσι ώστε, αν ο μη γένοιτο, συμβεί κάτι να μπορούν να ενημερώσουν τις αρχές για το οτιδήποτε.

Μια τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε τις διακοπές σας με το αυτοκίνητο είναι μια τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο σας. Σίγουρα δεν θέλετε εν μέσω της εθνικής οδού να σας παραλάβει η οδική βοήθεια και να χαθεί από την αρχή ο ενθουσιασμός όλων των διακοπών σας!